Al març arriben les ‘hackatons’ per desenvolupar projectes innovadors en tecnologia, mobilitat i automoció

A partir del 3 de març tornen les "hackatons" al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La primera marató que es farà és la HackUPC, on 500 estudiants d’arreu d’Europa desenvoluparan un projecte tecnològic amb només 36 hores. La seguirà la HackForGood, on es crearan projectes que resoldran problemàtiques socials. El cicle el tancarà la Hackaton Mobility BCN, destinada a desenvolupar idees que millorin la mobilitat a les nostres ciutats.  

Per hackató s'entén un esdeveniment adreçat a l'estudiantat interessat en programació, disseny i entusiastes del món creatiu tecnològic, en el qual les persones participants assoleixen el repte de desenvolupar projectes innovadors en poques hores. L’objectiu de les hackatons que es realitzen a la UPC és convertir les idees en projectes, així com fomentar la col·laboració entre els participants. 

Les tres hackatons, organitzades per diferents unitats de la UPC, tindran lloc en diferents dates i en diversos espais del Campus Nord de la Universitat (c. Jordi Girona, 1-3, de Barcelona). 

HackUPC, del 3 al 5 de març a la FIB 
 
En la seva tercera edició, la HackUPC, organitzada per estudiants de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), acollirà 500 participants, tots ells escollits pel seu nivell tècnic. Entre els concursants d’enguany hi ha estudiants d’universitats internacionals com Oxford, UC Berkeley, ETH, entre d’altres. 

En la HackUPC els participants treballaran en equips o en solitari per crear noves webs, aplicacions mòbils, software i maquinari en un límit de temps. Per fer-ho, tindran a disposició accés a la xarxa wifi, menjar, material promocional, i espai per treballar i per dormir. També podran aprendre a partir de conferències per part d’empreses tecnològiques com Esri o Scalingo, o líders en el món de la consultoria tecnològica com Between Technology o Everis.

La marató s’iniciarà a les 19.00 h del 3 de març i acabarà amb l’entrega de premis, que es farà en un acte obert al públic en general el diumenge 5 de març a les 14 h a l’edifici Vèrtex del Campus Nord. 

HackForGood, del 9 a l’11 de març a la Sala Àgora
 
Un any més les Càtedres Telefònica de la UPC, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’han reunit per organitzar el HackForGood, un concurs per desenvolupar projectes destinats a resoldre problemàtiques socials que satisfacin necessitats existents, creïn noves comunitats o desenvolupin col·laboracions entre institucions públiques, privades i del tercer sector. Per fer-ho, els participants seran assessorats per enginyers i experts en diverses disciplines. 
 
El concurs, que s’iniciarà el dijous dia 9 amb el plantejament dels reptes, tindrà lloc a la Sala Àgora del Campus Nord. L’esdeveniment culminarà el dissabte 11 de març, a les 17.00 h, amb l’entrega dels guardons. 

El concurs atorga tres premis especials, un per cada universitat, seleccionant els millors projectes en temes de disseny (UOC), d’ajuda a la mobilitat (UPC) i d’aplicació educativa (UPC), a més del premi conjunt al projecte a més impacte social. També s’atorguen altres tipus de reconeixements formatius, com per exemple, beques per estudis de màster. 

Hackaton Mobility Barcelona, el 18 i 19 de març a la Sala Àgora
 
La Hackaton Mobility Barcelona consisteix a dissenyar i construir projectes que millorin la mobilitat urbana. Així, durant un cap de setmana, els equips treballaran per cobrir diferents àrees de desenvolupament tecnològic en la indústria de l’automoció. Els participants tindran a la seva disposició una àmplia gamma de dispositius, així com un vehicle on podran per tests dels seus desenvolupaments. També comptaran amb l’assessorament d’experts en disseny i telecomunicacions, enginyers mecànics, elèctrics i informàtics. 
 
L’edició d’enguany de la Hackaton comença una setmana abans (dissabte 11 de març, Saló d’Actes del Vèrtex) on els participants rebran una formació tècnica a partir de la qual podran començar a elaborar les seves idees sobre les que treballaran el primer dia de Hackaton.
 
Aquesta marató de hackers, que es farà el cap de setmana del 18-19 de març, a la Sala Àgora del Campus Nord, finalitzarà amb la presentació dels projectes davant del jurat i el posterior lliurament de premis. En total, n’hi ha tres modalitats: premi a la millor idea, que reconeix el projecte més original i innovador; premi a la millor aplicació, en reconeixement al millor prototip de treball desenvolupat, i premi al millor projecte votat pels participants, tots ells dotats d’un import de 2.000 euros. 
 
Es tracta d’una competició organitzada per SEAT i Altran, juntament amb el Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC), a través de la Càtedra SEAT-UPC d’Excel·lència i Innovació en Automoció per a la Mobilitat Sostenible. L’edició 2017 de la Hackaton compta també amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, posant a l’abast dels estudiants el Portal OpenData BCN, un espai multi idioma (català, castellà i anglès) de fàcil accés per a tots els usuaris i visitants on trobar tota la informació que l’Ajuntament de Barcelona publica en formats reutilitzables.
Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.