Torna l'Advanced Factories

Entre 10.000 i 12.000 professionals del sector industrial tenen una cita a partir d’aquest dimarts a la cinquena edició de l’Advanced Factories. L’esdeveniment, que també compta amb un format online, és el primer congrés presencial que es du a terme al CCIB de Barcelona i comptarà amb la participació de 240 personalitats del món econòmic i industrial i reunirà prop de 200 firmes que exposaran les seves experiències en automatització i robotització. Aquests dos àmbits, juntament amb l’accés als fons europeus Next Generation, són els pilars bàsics d’una nova edició de la fira que s’allargarà fins dijous amb espai per als debats, les start-ups, la tecnologia i la reflexió al voltant de les necessitats de la reindustrialització del país, sobretot després de la crisi de la COVID-19 que ha posat sobre la taula els problemes dels talls a les cadenes de subministrament i la dependència amb altres països.

Durant tres dies, doncs, la fira presentarà les darreres solucions en sistemes d’automatització, robòtica industrial, fabricació additiva, software, sistemes d’integració de la producció, intel·ligència artificial, bessons digitals, visió artificial, analítica de dades, Internet de les coses, ciberseguretat, 3D Printing o Machine Learning de la mà d’empreses com Omron, Shneider-Electric, HP, Infaimon, Telefónica, Siemens o Eurecat.

El certamen també inclou l’Industry 4.0 Congress, amb el CIO’s Summit, una jornada dedicada als responsables de tecnologia de les companyies, el Fòrum de Ciberseguretat Industrial, i la segona edició del Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials. També està planificat l’Industry Start-up Forum i el lliurament de premis Factories of de Future Awards. A més, en l’edició d’enguany, Galícia és la regió industrial convidada i empreses i autoritats gallegues tindran protagonisme.

Fons Europeus i memoràndum

Una de les novetats d’enguany són les sessions destinades als fons europeus NextGenerationEU. En una entrevista als Fulls d’Enginyeria, el director de l’esdeveniment, Albert Planas, ha destacat que aquests fons de recuperació i resiliència han estat dissenyats per a generar “un canvi de model productiu amb dos grans eixos, digitalització i sostenibilitat”. Per això, a banda de donar eines a les petites i mitjanes empreses per accedir-hi, Advanced Factories presentarà un Memoràndum al Ministeri d’Indústria amb 24 iniciatives que s’haurien d’implantar al sector industrial per poder culminar aquest canvi de model que demana Europa. Planas ha posat d’exemple, l’ajut a les pimes per a adquirir els seus primers robots industrials. “Moltes no en disposen i això són dècades d’avenços en la productivitat de les primes”, assenyala Planas, que defensa que per fer aquests canvis de models cal invertir en tecnologia.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.