Un grup de recerca utilitza tècniques de dispersió en el Sincrotró ALBA per desenvolupar nous sistemes d'empaquetat amb biopolímers

Mitigar l’ús del plàstic és un dels reptes als quals s’enfronta la societat, però resulta complicat deixar d’utilitzar-lo quan la majoria dels aliments que es consumeixen diàriament els troben envasats amb film o plàstic que necessita més de 400 anys per descompondre’s. Per això, trobar un component de característiques similars a les del plàstic però biodegradables és tot un repte. Investigadores del departament de Seguretat i Conservació dels Aliments de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC), ubicat a Paterna (València), estan buscant formes més sostenibles de produir envasos d'aliments, investigant biopolímers que poden obtenir-se a partir de biomassa, com les algues.

Les científiques han analitzat com en agregar diferents espècies de microalgues es poden modificar les propietats dels biopolímers basats en midó. Durant el procés, han estat realitzant experiments de dispersió de raigs X per angle petit i angle ampli (SAXS / WAXS) a la renovada línia de llum NCD-SWEET del Sincrotró ALBA, dedicada a la difracció no cristal·lina. Els resultats mostren que la microalga d'espirulina és una alternativa prometedora per reemplaçar part de la matriu de midó de blat de moro dels biopolímers, ja que millora les propietats de barrera a l'oxigen i al vapor d'aigua, mantenint així els aliments en millors condicions.

 
 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.