Bizbarcelona, estímul de teixit empresarial local

Enguany, el saló Bizbarcelona aposta per trobar solucions per a impulsar la digitalització, integrar la sostenibilitat i definir un propòsit clar per a negocis d'autònoms, pimes i el comerç. L'esdeveniment celebra, entre els dies 23 i 24 d'octubre, la seva 14a edició al Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona amb l'objectiu d'estimular el teixit empresarial local i oferir noves eines i recursos per accelerar la seva activitat. El saló compta amb un programa de més de 120 activitats perquè els professionals puguin mantenir-se al dia de les últimes tendències del mercat i amb 70 empreses que oferiran, al llarg de les dues jornades, els seus productes i serveis per impulsar els negocis de comerços, pimes i professionals autònoms de la ciutat.

Els visitants poden connectar amb experts, conèixer les noves tendències de mercat, models de negoci, transformació digital, màrqueting, vendes, internacionalització, distribució, finançament, lideratge o gestió del talent, entre d'altres. "L'edició d'aquest any persegueix arribar al conjunt del teixit econòmic de la ciutat format per autònoms, comerços i pimes. Per aquest motiu, s'han programat les activitats pensant en diferents perfils professionals, sectors i necessitats, per la qual cosa esperem gran afluència de públic i, sobretot, que els visitants trobin solucions i idees per avançar en els negocis i les seves activitats", explica Jordi Valls, tinent d'alcaldia d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme.

El saló dissenya un programa d'activitats amb l'objectiu d'apropar de manera pràctica casos d'èxit en digitalització, sostenibilitat i propòsit de negoci. En total, es duran a terme més de 120 propostes, entre conferències, tallers i sessions de networking, a càrrec de 150 experts. "El Bizbarcelona ja fa més d'una dècada que acompanya l'economia de la ciutat en la seva transformació i identifica les oportunitats que ofereix el mercat local i global" afegeix Valls.

subs

 

Amb l'objectiu de proporcionar als visitants l'oportunitat de descobrir noves habilitats o adaptar els coneixements que ja tenen al mateix temps que amplien la seva xarxa de contactes, l'esdeveniment ofereix una trentena de workshops a càrrec d'experts en gestió, digitalització, innovació i sostenibilitat. Així, es donaran a conèixer noves eines per digitalitzar un negoci, s'aclariran dubtes en temes de fiscalitat i legalitat, es facilitaran recursos per a l'optimització de l'estratègia de vendes, recomanacions per millorar la comunicació en un pitch de vendes, mentoratge internacional per impulsar una startup, o en relació amb l'ús de la intel·ligència artificial en el dia a dia d'un negoci.

El networking torna a ser un dels pilars fonamentals en aquesta edició, amb més d'una vintena d'activitats programades per fomentar les connexions entre professionals. Entre elles, hi ha speed datings organitzats per Pimec i Adic, reunions empresarials a càrrec de la Cambra de Comerç, la Intercol·legial, Ecoregió o Gettingcontacts, trobades entre persones interessades a iniciar un nou negoci adquirint una empresa en funcionament promoguda per Barcelona Activa i Reempresa, i presentacions de projectes per atraure nous socis de la mà d'Autocupació i Aticco.

Igualment, els visitants que estan engegant un nou projecte tenen la possibilitat de rebre orientació personalitzada per part de més de 50 experts i professionals a l'àrea d'assessorament. Aquesta està plantejada per resoldre dubtes sobre una quinzena d'àrees: comunicació i màrqueting, jurídic, comerç electrònic, logística i distribució, economia social i solidària, fiançament, internacionalització o sostenibilitat. Algunes entitats que participen en aquest espai són el Col·legi d'Agents Comercials de Barcelona, Cooperatives de Treball, Icex, Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Pimec o Secot.

A més, la zona expositiva, anomenada Village, agruparà unes 70 empreses i entitats que presenten els seus productes i serveis per tal d'ajudar els visitants a accelerar els seus negocis. Es tracta d'expositors de l'àmbit de l'assessoria, consultoria, coworking, finances, jurídic, energètic, franquícies, formació, màrqueting digital i automatització, màrqueting i comunicació, relacions públiques, serveis empresarials o vendes, entre d'altres. El saló l'organitza Fira de Barcelona i el promou l'Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa, la Diputació de Barcelona, ​​Pimec, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona

Presència de professionals actius

Alguns dels ponents més destacats, pel que fa a les conferències, són Gina Vidalcoach i consultora sobre lideratge i gestió, que imparteix la conferència "Sense vincle no hi ha lideratge" per abordar l'essència de la creació de connexions fortes com a pilars fonamentals per a un lideratge eficaç, i Albert Riba, empresari, escriptor i conferenciant especialitzat en el canvi, adaptació i transformació de les persones.

Altres speakers rellevants són Joan Riera Calvo, professor d'emprenedoria i innovació d'ESADE; Mónica Mendoza, consultora, conferenciant internacional i referent del món de les vendes; Selva Orejón Lozano, CEO de l'empresa de consultoria en ciberseguretat Onbranding; Jordi Reche, especialista en llenguatge no verbal; Ramon Montanera, director d'estratègia de dades de l'agència de màrqueting digital Elogia; o Laia Valenzuela, CEO i fundadora de la consultoria en sostenibilitat Spora. A més, també hi figuren directius d'empreses com el grup Sagardi, Ogilvy, Illa Diagonal, Ferrer o Verkami, entre d'altres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.