Màgia per llegir en clau STEAM aquest 23 d'abril

En Roc i la Clara encaren el seu segon Sant Jordi amb algunes novetats. La primera, que el conte del qual són protagonistes La màgia de l’enginyeria, està a la venda des de fa unes setmanes a la botiga en línia d’Enginyers Industrials de Catalunya. Es pot adquirir amb un descompte per a col·legiats, associats i escoles i instituts, i es pot rebre a casa o passar-lo a recollir a alguna de les seus. Tot, perquè l’enginyeria arribi al màxim de famílies possibles que, a més de conèixer les trifulgues d’aquests dos germans tan curiosos, creats per Elisenda Rosanas i il·lustrats per Laia Carrera, puguin apropar-se a alguns dels àmbits de l’enginyeria. Hi trobem mobilitat, energia, oci, salut, química, telecomunicacions i aigües.

És un àlbum il·lustrat que va veure la llum pel 160è aniversari de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya i que va molt més enllà del paper: més de 500 escolars han rebut la visita, a escoles i instituts, d’enginyers i enginyeres voluntàries que donen a conèixer la professió per, principalment, aconseguir que l’enginyeria entri al seu imaginari col·lectiu i la vegin com una professió màgica i, sobretot, de futur.

La màgia de l’enginyeria és, doncs, una de les recomanacions estrella d’aquest 2025 per aconseguir que l’obsequi editorial del Dia del Llibre tingui un rerefons STEAM. Les llibreries, però, en tenen d’altres que tampoc no volem deixar passar per alt:

Ens ho passem bé aprenent enginyeria (Anima Llibres, 2022)

Amb les il·lustracions de Federica Fabbian, nens i nenes construiran una catapulta, descobriran com funciona un telèfon, aprendran conceptes d’electricitat... Ens ho passem bé aprenent enginyeria és un dels llibres cartó interactius que ajuden a difondre aspectes bàsics de la ciència, la tecnologia l’enginyeria les matemàtiques de manera pràctica i divertida, amb preguntes i respostes. Està indicat a partir de cinc anys.

Aquest llibre pensa que ets un científic (Librooks, 2026)

Amb capítols dedicats al so, a la llum, a la matèria i a les matemàtiques, Aquest llibre pensa que ets un científic, d’Anna Tetas Palau – i amb il·lustracions de Harriet Russell, ensenya a pensar com un científic perquè nois i noies entenguin el món que els envolta experimentant amb els seus propis mètodes. Ideal per a majors de deu anys que no volen el típic llibre de ciència.

 

La intel·ligència artificial explicada a tots els públics (A Fin de Cuentos Editorial, 2024)

La intel·ligència artificial és a tot arreu i les preguntes també apareixen al cap dels més joves: les màquines poden pensar, què és ser intel·ligent. Amb aquest llibre, que signa Denisse Beltrán es viatja per la història des de l’Edat de Bronze al dia d’avui per repassar els diversos tipus d’IA. Es presenta com una lectura ideal per entendre millor com la tecnologia està adaptant el present i el futur a través d’exemples clars i explicacions senzilles. No calen coneixements tècnics previs ni hi ha limitacions d’edat.

Ingeniería increible (Edelvives, 2020)

Per a les famílies creatives que tenen ganes d’experimentar, Rob Beattie i Sam Peet signen Ingeniería Increíble (no està traduït al català), un recull de 35 propostes d’enginyeria estructural, mecànica i elèctrica per fer a casa. Està pensat per a nens i nenes a partir de deu anys que vulguin agafar objectes quotidians i manipular-los fins a donar-los un nou ús.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.