A punt pel curs vinent el primer màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic

La Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb la col·laboració estratègica de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), oferiran a partir del curs vinent el primer Màster de Semiconductors i Disseny Microelectrònic. 

El programa ofereix dues especialitats, Enginyeria de Semiconductors, on es capacitarà els alumnes per a l'ús de les tecnologies de xips microelectrònics en diferents vessants, com la fabricació en sala blanca, l'encapsulat, la caracterització i anàlisi de fiabilitat, així com la comprensió física dels fenòmens esdevinguts als dispositius semiconductors actuals i emergents. L'altra especialitat és la de disseny Microelectrònic, que té com a objectiu formar en disseny de circuits i sistemes microelectrònics integrats, digitals i analògics en tecnologies avançades.

També oferirà oportunitats de pràctiques professionals a empreses tecnològiques, de cara a completar la formació i impulsar la inserció laboral dels estudiants, i alhora satisfer les demandes de la indústria de la microelectrònica. La creació d'aquest màster interuniversitari es va anunciar el passat mes de novembre.

El nou màster es posarà en marxa el curs vinent 2024-2025, amb una oferta de 30 places, tindrà 60 crèdits ECTS i s'impartirà en anglès. L'objectiu és donar resposta a la necessitat urgent de formar professionals en el camp dels semiconductors, arran de la recent crisi de xips.

En la presentació d'aquest nou programa, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que "des del Govern hem treballat per posicionar Catalunya en el sector dels semiconductors, per captar-ne inversions, per impulsar-ne l'ecosistema al nostre país i ser-ne un dels pols de referència a Europa".

En aquest sentit, Torrent ha remarcat que "si Catalunya aspira a ser un hub internacional de semiconductors, ha d'aspirar també a convertir-se en un pol de talent en aquest àmbit". I ha subratllat que "sense talent, no hi ha indústria de xips". Continuaran promovent iniciatives  com aquestes que permetin completar l'oferta formativa amb les necessitats de talent que requereix la indústria dels semiconductors i xips de Catalunya fetes a partir de la col·laboració entre l'administració i el teixit empresarial del país. 

Per la seva part, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal ha recalcat que amb la posada en marxa del nou màster "estem donant resposta a un missatge específic al Govern per part de les empreses i agents de recerca i innovació implicats a l'Aliança de semiconductors i xips de Catalunya". Aquest màster començarà a treballar el curs vinent, articulat com a projecte interuniversitari en col·laboració entre quatre universitats amb el lideratge de la UPC "demostrant la voluntat i la capacitat del sistema de coneixement del país" ha afegit. A més, també ha destacat l'efecte de retenció i captació de talent científic del nou màster avui presentat.

A l'acte també hi ha participat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos Maduell, el cap d'Estudis del Màster (ETSETB-UPC), Antonio Rubio, el director general Cisco Spain & Portugal, Andreu Vilamitjana, i el cofundador & CTO d'IMASENIC, Adrià Bofill. També hi han intervingut els rectors de les quatre universitats implicades al projecte: Joan Guàrdia (UB), Javier Lafuente (UAB), Daniel Crespo (UPC) i Josep Pallarès (URV).

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.