128 candidatures es presentaran als Premis Catalunya Construcció

Un total de 128 candidatures competiran en la XVI edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) que se celebrarà el 20 de juny a l’edifici d’INEFC a Montjuïc. L’apartat amb més opcions serà el de rehabilitació amb 43 candidatures, de les quals 16 són considerades com a intervenció en el patrimoni i 27 com a rehabilitació funcional. A la categoria d’innovació en la construcció s’han presentat 25 candidatures i 21 ho han fet en la de direcció d’execució de l’obra. Les menys nombroses seran les categories de direcció integrada de projecte, amb 12 candidats i 8 pel que fa a la coordinació de seguretat i salut. En aquesta edició també s’atorgarà un premi al millor treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica. En aquesta categoria optaran 19 treballs provinents de totes les escoles d’arreu del país.

Els equips professionals que opten als premis han presentat una gran diversitat de treballs per la seva tipologia i dimensió, ubicats per tota la geografia catalana i fins i tot, en aquesta edició, hi trobem algunes obres de referència ubicades a Madrid i també a Galícia. Les obres presentades en les cinc categories professionals representen una bona mostra de l’activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2017 i 2018. Cal dir que els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips candidats, que sovint tenen una composició multidisciplinària. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa, del qual enguany celebrem el centenari del seu naixement.

En l’edició anterior les obres guardonades en les diferents categories van ser el Centre Cívic la Lleialtat Santsenca (direcció d’execució d’obra); la Casa Vicenç de Barcelona (direcció integrada de projecte); la Residència Francesc Layret, antiga Casa de la Lactància de Barcelona (rehabilitació patrimonial); l’Escola El Far de Calella, amb una menció especial per a l’Hotel Olha (rehabilitació funcional); el Camí del Bosc al cementiri de Roques Blanques (innovació); i l’ampliació i reforma del Centre Comercial Glòries de Barcelona (coordinació de seguretat i salut).

El CAATEEB convoca cada any aquests guardons amb l’objectiu de reconèixer l’esforç de professionals i empresaris que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya. Els Premis Catalunya Construcció compten amb el suport del Consell de Col·legis d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad.

La Nit de la Construcció

En els pròxims mesos, un jurat multidisciplinari valorarà toles les candidatures, en farà una primera selecció i determinarà els finalistes en cadascuna de les categories. La identitat dels guanyadors es donarà a conèixer en el marc de la Nit de la Construcció, la gran trobada anual oberta a tots els professionals del procés constructiu, que enguany se celebrarà el dijous 20 de juny a l’edifici de l’INEFC al recinte de Montjuïc, un dels edificis més emblemàtics construïts amb motiu de l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

El jurat de la XVIa edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Josep Maria Forteza, arquitecte tècnic i project manager; Conxita Balcells, arquitecta; Jan Dinarès, arquitecte tècnic; Santiago Ayuso, arquitecte tècnic i coordinador de seguretat; Valentí Julià, arquitecte tècnic i gerent de la constructora SEROM; Maria Lluïsa Sánchez, arquitecta i directora de l'enginyeria JSS i Jordi Gosalves, president del CAATEEB i alhora president del jurat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.