AllWomen.tech formarà dones en intel·ligència artificial

Un de cada cinc llocs de treball de tot el món relacionats amb la computació estan en mans de dones. Els experts també preveuen que a Europa, l’any 2020, el nombre de professionals de la tecnologia que es necessitaran superarà els 900.000. A més, les dades demostren que el PIB augmenta anualment (més de 16 milions) si hi ha més dones al sector de la tecnologia. En aquest context, la plataforma de crowdfunding en tecnologia FutureFunded canvia de nom i engega el projecte AllWomen.tech. Les seves impulsores tenen experiència acompanyant processos de formació de dones amb vocació STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arquitectura i matemàtiques) i el seu objectiu no és altre que oferir nous serveis per a dones i empreses del sector tecnològic. “Les necessitats no han canviat, ja que en el col·lectiu de les dones el sector tecnològic necessita una empenta perquè el col·lectiu femení hi incrementi la presència”, afirma Cecilia Tham, cofundadora del projecte i consellera delegada de Makers of Barcelona, i Laura Fernández, cofundadora de la plataforma i experta en la creació de programes formatius, en declaracions a El Punt Avui. Des de la plataforma creuen fermament que cal incrementar el tant per cent de dones que desenvolupen la seva trajectòria professional en sectors tecnològics i per això cal potenciar la formació. 

L’impuls de vocacions STEAM

Les vocacions tecnològiques com la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’arquitectura i les matemàtiques (les conegudes STEAM) són una prioritat per les quatre politècniques del sistema públic espanyol. L’aliança UP4, formada per la Politècnica de Madrid (UPM), la Politècnica de València (UPV), la Politècnica de Cartagena (UPCT) i la Politècnica de Catalunya (UPC), es va reunir el passat 12 de setembre per presentar els projectes que s’estan desenvolupant en aquests àmbits. 

A Catalunya són moltes les iniciatives al voltant d’aquestes vocacions, i en aquesta línia, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va crear el Programa STEAMcat per tal de potenciar l’interès de l’alumnat vers les ciències, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.