El 40% de les empreses TIC preveu créixer malgrat la pandèmia

Quatre de cada deu empreses del sector TIC preveu tancar el 2020 amb millor facturació que el 2019. Així ho ha explicat el president del CTecno, el Cercle Tecnològic de Catalunya, Joan Ramon Barrera, durant la presentació del Baròmetre d'enguany. Barrera ha explicat que el sector manté la tendència dels darrers anys malgrat la crisi de la COVID-19. Tot i que són previsions a falta de tancar l'any,  Barrera creu que la pandèmia ha frenat alguns hàbits però també n'ha accelerat d'altres i el sector TIC és dels més beneficiats. De fet, els darrers sis mesos, es calcula que s'han creat 10.000 llocs de treball en empreses tecnològiques a Catalunya i actualment ocupa 124.100 persones, un 3,8% de la població amb feina del país, i un 70% més que fa deu anys. En total, hi ha 16.000 empreses d'aquest sector a Catalunya que, el 2017, van facturar 18.325 milions d'Euros, cosa que suposa un 7,31% del PIB.

En aquest sentit, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha destacat que fa deu anys que aquest sector està en creixement, com ''cap altre sector al país'', d'un 10% de mitjana anual. Ha recalcat també que el sector TIC ja ocupa més gent que tot el sector de l'automoció, a Catalunya, i per tant, adverteix que s'està davant d'una economia digital que ''no és que hagi vingut per a quedar-se sinó que serà una de les economies determinants del futur estat del  benestar''.

Manca de talent, sobretot, femení

Un dels problemes amb que topen les empreses és la manca de professionals. Set de cada deu consideren que si la disponibilitat de talent no fos un problema, podrien facturar com a mínim un 2.5% més. Fins i tot, pràcticament un 24% d'aquestes empreses considera que podria créixer per sobre del 5% i només un 30% creu que no els afectaria. Per Puigneró, la demanda ''creix tant'' que no pot respondre's a través de les estructures de creació de talent, que són ''més lentes''. En aquest sentit, ha volgut recalcar que Catalunya també atrau i reté talent.

A més a més, el Baròmetre de CTecno posa de manifest la manca de talent femení, ja que les dones només suposen el 8,6% de les ''posicions tècniques'' d'aquestes companyies. Puigneró ha defensat que calen més polítiques públiques doncs, per incorporar el talent femení a la ''revolució digital'' perquè ''sense les dones'' no es farà ''un país que valgui la pena''. Pel conseller, si es dissenyen les aplicacions en un entorn on el 90% són homes, es dissenyarà una economia que no s'adiurà a la societat actual i, per això, aposta per corregir-ho.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.