El Clúster de l'Energia Eficient premia els millors projectes desenvolupats per start-ups del sector de l'eficiència energètica a Catalunya

L’Auditori del Cosmocaixa va acollir la sisena edició de la Nit de l’Eficiència, organitzada pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), que enguany celebra el seu 10è aniversari. L’acte, presentat per IMPRO Barcelona i presidit per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va comptar amb la presència de gairebé 500 assistents, que van gaudir d’una nit centrada a premiar els projectes més rellevants en el sector de la gestió energètica català.

Xavier Farriols, president del CEEC va donar la benvinguda a l’auditori i va afirmar que el Clúster té un objectiu ben clar “per avançar cap a la transició energètica s’ha de treballar en xarxa, ja que la solució no és única, sinó que és la suma de molts inputs”. D’altra banda, va afegir que “Catalunya ha d’actuar amb decisió per aconseguir un model eficient de transició energètica que redueixi els problemes ambientals, així com els econòmics”.

El Regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, va descriure la Nit com un esdeveniment ple de talent, d’enginy i de futur. A més, va afirmar que des del consistori barceloní han comprovat com el paradigma de l’energia està en constant canvi darrerament. Sobretot “vam verificar que durant la Setmana de l’Energia, celebrada fa unes setmanes enrere, l’ecosistema està esdevenint cada cop més innovador”.

En el marc de l’acte, es va desenvolupar la conferència Blockchain i el nou model energètic, a càrrec d’Ignacio Madrid Benito, director digital a Everis, qui va exposar que el blockchain ha de ser una tecnologia útil per compartir valor entre les persones de manera senzilla i ràpida. “Cada vegada més, el blockchain està agafant més força al sector de l’eficiència energètica, en àmbits com l’autoconsum compartit, on ja es troben edificis en els que els propietaris utilitzen el blockchain com a eina per pagar l’energia que consumeixen”. Benito va aconsellar que ara és el moment de ser creatius i d’innovar, “per saber quin paper ha d’ocupar en el model de transició energètica”

MILLORS PROJECTES DELS PREMIS EMERGENT

En l’edició d’enguany, es van lliurar els guardons de la primera edició dels premis EmErgEnt, convocats en el marc del 10è aniversari del CEEC i que comptaren amb el suport de Mútua d’Enginyers. Els reconeixements van premiar els projectes més rellevants en el sector de la gestió energètica desenvolupats per les start-ups del sector de l’energia eficient a Catalunya.

Els guanyadors van ser: en la categoria Llavor, el projecte “Membranas  selectivas  para  la  separación  de  CO2:  Captura  y  purificación”,  de  l’empresa  Orchestra  Scientific. En la categoria Producte, el premi se’l va endur “IDPR  Intelligent  Distribution  Power  Router“  de  l’empresa  TeknoCEA.

Entre d’altres coses, els premiats podran participar en la missió d’estudi que durà a terme el CEEC durant el 2018 a Califòrnia.

DISTINCIÓ CONTRA POBRESA ENERGÈTICA

D’altra banda, el Clúster va lliurar una distinció a l’entitat Fuel Poverty Group per la seva tasca de lluitar contra la pobresa energètica a través de la promoció dels drets i responsabilitats dels usuaris d’energia, millorar la cultura energètica de la societat a través de l’educació i la sensibilització social de l’ús eficient de l’energia, i fer incidència política per avançar cap a un model energètic just i sostenible.

PREMI COMUNICACIÓ 2018

Durant la Nit de l’Eficiència es va fer entrega del Premi Comunicació 2018, un guardó que reconeix la feina dels professionals i mitjans de comunicació en la difusió dels projectes i iniciatives del sector de l’eficiència energètica. Xavier Farriols i Xavier Pons de l’empresa Nissan van entregar el premi a Miriam Santamaría, geògrafa i periodista.

Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, va concloure l’acte amb un parlament on destacà que: “Les empreses i els col·laboradors del CEEC sou els encarregats de generar riquesa i innovació a Catalunya. Tenim un teixit productiu divers, amb una economia competitiva i innovadora que hem de saber posar en valor. En aquest context, hem de continuar impulsant la col·laboració público-privada com hem fet fins ara, el Clúster és un exemple dels bons resultats que es poden obtenir creant aquest xarxa col·laborativa”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.