Estudiants de la UPC contra el covid-19

Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han iniciat diversos projectes solidaris amb l'objectiu de col·laborar en la llluita contra el covid-19. Una estudiant d'Enginyeria Física de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB), Lavinia Hriscu, s'ha implicat al grup de Recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOM-SC), juntament amb el Centre de Medicina i Bioimatge (CIMCiB) de l'Insitut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) que cada dia elabora un informe per a l'oficina d'estratègia de la Unió Europea amb prediccions sobre l'evolució del covid-19 a Catalunya, Espanya i la UE. La informació permet avaluar l'eficàcia de les mesures establertes als diferents territoris. El grup s'encarrega de buscar una relació entre la taxa de nous contagis i la reducció de la mortalitat a causa del confinament, una relació que permet establir un projecte ''de des confinament seqüenciat i segur per a tothom'', diu Lavinia.

Però aquest no és l'únic projecte dels estudiants de la UPC. Toni Sánchez, estudiant d'Enginyeria en Tecnologies Industrials a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) està participant en un projecte per superar la sitaució d'aïllament que pateixen molts pacients de coronavirus als centres hospitalaris, el TelecomuniCAT, que ha impulsat la Societat Catalana de Tecnologia. El projecte preén connectar per mitjà de dispositius mòbils els pacients dels hospitals catalans amb familiars i amics.

En una mateixa línia, s'està treballant en el projecte Connecta Covid, on hi participa Àngela Niubó, estudiant d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB). Connecta Covid està treballant en una aplicació per mantenir informats els familiars dels pacients ingressats amb covid-19. L'aplicació (en versió web, Android i iOS) permetrà al personal sanitari actualitzar la informació sobre l'estat de salut de les persones ingressades de manera que els familiars puguin estar informats en tot moment.

Per la seva banda, Natàlia Carmona, estudiant d'Enginyeria en Disseny Industrial a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), està participant a la plataforma virtual Desin2FightCOVID19 que articula la col·laboració entre professionals del sistema de salut i professionals del món de la innovació. L'objectiu és aportar solucions als diferents reptes que planteja el sector sanitari per combatre la pandèmia. Alguns dels reptes que busquen solució són el disseny d'un fonendoscopi d'un sol ús, la fabricació de mascaretes i bates impermeables, repensar sistemes de gestió de residus o la creació d'un joc educatiu per prevenir el coronavirus.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.