Imatges per satèl•lit i realitat augmentada en una exposició virtual

Les dades recollides per satèl·lit a través del programa Copernicus que processa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya  van prendre forma amb l'exposició 'Ciència i coneixement. El territori des de l'espai', una mostra que en el marc de la celebració de la IV Setmana dels Geoparcs Europeus que se celebra del 24 de maig al 7 de juny, ha cobrat vida virtualment.

Segons ha explicat als Fulls d'Enginyeria el cap de l’àrea d’Observació de la Terra a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jordi Corbera, el centre ha utilitzat les dades facilitades pel Copernicus i les ha processat, georeprsentat, corregit per poder fer el mosaic per generar els plafons de l'exposició. Cobera explica que des de l'Institut es volia mostrar aquest treball de dades que en molts casos tenen a veure amb qüestions medioambientals, com ara, un encàrrec de la Diputació de Barcelona sobre l'abast de l'afectació d'escarabats al Montnegre-corredor.

I és que aquesta tecnologia permet una millor aproximació a la gestió dels recursos hídrics, els impactes, les afectacions i els canvis de les masses forestals, un millor coneixement de l’estat dels conreus per un ús més sostenible dels fertilitzants, la idoneïtat en la instal·lació d’energies renovables o la distribució de la vulnerabilitat a les onades de calor.

Amb aquesta 'sortida gràfica', diu Corbera, es va poder mostrar aquesta tasca que, a més, es va ampliar amb un programa de realitat augmentada. Així, escanejant amb la càmera del mòbil o tauleta el mateix plafó, es pot veure informació addicional i per tant, una imatge plana, es pot arribar a veure en 3D, animacions, o vídeos. Ara, però, s'ha traslladat aquesta exposició en un pdf de manera que des de casa, els espectadors poden consultar els plafons i veure la informació addicional amb el telèfon mòbil.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.