La compra pública d'innovació millorarà els ferms d'algunes carreteres catalanes

“Un canvi cultural radical en la manera de comprar per part de l’Administració que vol potenciar la innovació com a clau per impulsar l’economia i la competitivitat d’un país”. D’aquesta manera ha qualificat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’obertura d’una consulta al mercat per incorporar tecnologies sostenibles en els ferms de les carreteres catalanes mitjançant la compra pública d’innovació. La consulta al mercat ha estat oberta fins el 31 de gener amb l’objectiu de definir la futura licitació d’aquestes obres.

Aquesta estratègia es traduirà, en una primera fase, a dues actuacions de millora, aquest 2017, del ferm a les carreteres B-224 entre Vallbona d’Anoia i Piera i la TV-7013, entre Alforja i la Selva del Camp (Baix Camp). Mitjançant la compra pública d’innovació (CPI), les administracions poden demandar productes o serveis que encara no són al mercat i, d’aquesta manera, obrir oportunitats a les empreses que proposen solucions en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament per millorar els serveis públics. Amb aquesta fórmula, s’informa sobre els projectes i s’aconsegueix més participació per part dels agents implicats que coneixen de més a prop les característiques tècniques i la qualitat de les solucions proposades i poden formular comentaris i suggeriments que, posteriorment, considerarà l’òrgan de contractació en la preparació de la licitació.

52 milions d’euros fins al 2021

Aquesta és la primera iniciativa de programa RIS3CAT, que s’emmarca en el Pla Nacional de Compra Pública d’Innovació (CPI), coordinat pel Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. La iniciativa endegada pretén promoure l’aplicació de materials i tecnologies més sostenibles en el disseny, la producció, la construcció i el manteniment de ferms per a carreteres, així com aportar nous valors afegits a la funcionalitat bàsica de seguretat viària.

Les primeres dues actuacions sumen una inversió de dos milions d’euros i seran les primeres d’un pla per aplicar terres més sostenibles fins al 2021, en què es preveu haver invertit 52 milions d’euros. El RIS3CAT compta amb un pressupost de 50 milions d’euros del fons Feder 2014-2020 adreçats a la despesa associada amb les activitats de R+D+I de projectes de compra pública d’innovació. 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.