La programació sense codis revoluciona el mercat possibilitant la creació d’aplicacions pròpies, barates i independents

La creació i el desenvolupament d'aplicacions pròpies elaborades en un únic dia i sense la necessitat de programadors és el futur d'una indústria que es comença a asseure en un món denominat Low Code (pocs codis) i s’introdueix a l’univers No Code (sense codis). Aquesta nova etapa permet que qualsevol empresa pugui crear les seves pròpies aplicacions, interconnectar les seves bases de dades i dissenyar les seves plataformes amb els millors criteris de mercat i ús.

Aquest camí de desenvolupament d'aplicacions s'assembla al que va obrir Windows amb l’arribada del seu sistema operatiu, el qual va suposar la creació d'un entorn més visual, intuïtiu, manejable, funcional i atractiu, per interactuar sense la necessitat de tenir grans coneixements informàtics. Ara per ara, una empresa que pretén llençar una aplicació pot tardar fins a un any i necessita un grup reduït d’enginyers. Així doncs, la programació sense codis pretén que aquest procés sigui fàcil, econòmic, ràpid, compatible amb la computació en el núvol i adaptable.

L'univers No code permet dissenyar una aplicació des del navegador, definint prèviament els elements i les propietats que ha de tenir en la seva relació amb l'aplicació i els dispositius amb els quals interactua. Com a resultat s'obté un programa que s'adapta als diferents dispositius.

Hi ha diversos avantatges que això comporta. Un d'ells és la privacitat. Tota la informació resta a l'empresa i no arriba en mans de tercers. A més a més, existeix la possibilitat de millorar i actualitzar permanent en funció de les necessitats i prioritats de la companyia.

Un exemple d'empresari que ha incorporat aquest model de desenvolupament d'aplicacions amb Apply Digital Systems, ha estat Frode Nordsetg, director general a Espanya de Schibsted (Infojobs, Fotocasa o Milanuncios). Nordsetg va afirmar que ara podem passar una idea a un programa en temps real. El que abans tardava un any es pot aconseguir en dues setmanes o en un dia. Un altre client que s'ha sumat al model ha estat General Electric, l'empresa ha recorregut a la seva plataforma sense codis per desenvolupar una aplicació que permet interactuar amb els seus 20.000 treballadors de tot el món. Altres clients han estat una multinacional mèdica que treballa per relacionar els usuaris i prestadors de serveis o una empresa de programació catalana. Aquest camp de programació sense codis compta amb empreses com Quick base, Mendix o Zudy.

En definitiva, els nous models permeten deixar de banda tant l'alt cost de la digitalització com la manca d'agilitat per adaptar-se a les condicions diàries del mercat.
 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.