La UPC participa en el Festival YoMo

Entrar en el món de la realitat virtual, pilotar un dron, descobrir la presència de la química a la nostra vida quotidiana o crear models 3D a partir de fotografies són algunes de les activitats dirigides per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es podran dur a terme al Festival YoMo.

La UPC s’ha unit al Festival YoMO (The Youth Mobile Festival) amb la intenció d’apropar la ciència i la tecnologia als més joves a través de l’organització d’activitats, tallers i conferències.

L’objectiu principal és despertar l’interès de les disciplines STEAM (sigles amb anglés de: ciència, tecnologia, enginyeria, art, disseny i matemàtiques) als més joves. Per això, donen a conèixer el món de la investigació i la tecnologia a través de formes lúdiques.

Aprenent experimentant

Les activitats oferides al estand de la UPC són propostes experimentals organitzades per diferents escoles i facultats, a més de tallers i conferències organitzats per la mateixa facultat.

Dins dels tallers oferits per la facultat de la UPC podem trobar temàtiques com ¿Quieres formar parte de los servicios secretos de Montjuic? on s’oferiran coneixements dels sistems criptogràfics i enigmes matemàtics, o la creació d’instruments musicals a través de la combinació de materials quotidians amb el dispositiu Makey Makey al taller Crea dispositivos locos con Makey Makey.

Per altra banda, també s’oferirà l’oportunitat de participar en el taller organitzat per l’Escola Politècnica d’Edificació de Barcelona (EPSEB), que consisteix a la creació de models 3D a partir de fotografies que els joves poden fer amb els seus mòbils. En ell, adquiriran coneixements de visió humana i fotogrametria. També aprendran a dissenyar mapes per a publicacions a Internet a través d’aplicacions com Instamaps, entre altres coses.

Els participants també podran participar en activitats relacionades amb els conceptes STEAM. La Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) presenta un taller on s’haurà d’intentar resoldre un enigma a través d’una jincana que consisteix a guanyar a un hipotètic conjunt d’asteroides fent servir els mòbils per a superar les diferents proves. També podran entrar en el món de la realitat virtual a través del taller del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) amb el vídeo joc Danger Romm.

L’Escola Superir d’Enginyeries Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa (ESEIAAT) donarà l’oportunitat de pilotar un dron real. Adquiriran els coneixements necessaris per saber com ho hauran de fer i  posar-los en pràctica.

La química també estarà present a través de l’activitat organitzada per l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), on es duran a terme experiments químics aplicats a la vida quotidiana i als problemes actuals.

Finalment, l’Escolta Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) donaran a conèixer els gemels digitals i el món digital a través d’experiments físics.

Pel que fa a les conferències, Núria Salan, professora de la ESEIAAT oferirà la sessió Dones i tecnologia: l’enginy (in)visible, on parlarà del paper de la dona al món de les invencions, i El futur està fet de material, on s’experimentarà amb materials de diferents textures i densitats de forma interactiva amb el públic.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.