Nanopartícules i nanofonts de calor per eliminar el SARS-CoV-2

El grup de recerca Innovation in Materials and Molecular Engineering - Biomaterials for Regenerative Therapies (IMEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), durà a terme l’'Estudi computacional per al desenvolupament de plataformes de detecció hiperespectrals del SARS-CoV-2’.

Durant sis mesos de computació es duran a terme simulacions sobre els mecanismes de reconeixement molecular i s'estudiaran les seves aplicacions per desactivar el virus. S'aprofundirà en l'efecte de les nanopartícules funcionalitzades sobre l'estructura molecular del SARS-CoV-2 i es determinarà la influència de l'increment de temperatura local aconseguit mitjançant l'activació de nanofonts de calor.  L'energia es transfereix quan les nanopartícules són il·luminades amb llum d'una determinada longitud d'ona i s'escalfen gràcies a l'efecte de ressonància de plasmó superficial, amb l'objectiu de desactivar el virus mitjançant la calor irradiat.

La investigació s'emmarca en el projecte contra la COVID-19 impulsat per B. Braun, multinacional del sector hospitalari, en col·laboració amb la UPC, l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), i se centra a dissenyar estratègies innovadores per a la detecció, el bloqueig i l’eliminació del virus, basades en les propietats físiques i químiques de les nanopartícules metàl·liques modificades.

L'estudi serà liderat per per l’investigador Joan Torras, amb la col·laboració d’Oscar Bertran, del grup que dirigeix Carlos Aleman, professor del Departament d'Enginyeria Química. Per dur a terme l’estudi, l'associació Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), que té com a missió facilitar descobriments científics d'alt impacte en totes les disciplines pel benefici de la societat i millorar la competitivitat europea, ha concedit al grup de la UPC 40 milions d'hores del supercomputador Joliot-Curie instal·lat al Commissariat à l’Energie Atomique (CEA ) de París, l’equivalent a 4.500 anys en hores de càlcul amb ordinadors normals.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.