Un macroprojecte que analitza la xarxa elèctrica europea del futur

Neix un projecte anomenat MIGRATE (Massive InteGRATion of power Electronic devices), que tindrà una durada de 4 anys i un finançament per part de la Unió Europea de 17 milions d’euros. Aquesta iniciativa, que forma part del programa europeu d’investigació Horizon 2020, pretèn aprofundir en els diversos problemes tècnics claus relacionats amb l’estabilitat de la xarxa, la qualitat del subministrament, el control i la seguretat, que sorgeixen del desafiament que planteja la major utilització de fonts d’energia renovable.

Aquest projecte de caire internacional estarà format per 25 socis de tretze països europeus, dotze operadors del sistema elèctric, així com universitats i centres d’investigació d’arreu d’Europa. Entre els protagonistes, hi ha la Red Eléctrica de España (REE) i el CIRCE, que tenen l’objectiu d’estudiar el rol que jugarà l’electrònica de potència en el desenvolupament de la xarxa elèctrica europea.

Durant el llançament de MIGRATE a Brussel·les, el coordinador del projecte, Andreas Menze, va presentar els principals aspectes en què centraran les investigacions per tal de reduir el C02 en el sistema energètic del futur:

  1. Maximitzar de la quantitat de fonts d’energies renovables instal·lades tot mantenint l’estabilitat del sistema.
  2. Anticipar-se a futurs problemes i desafiaments.
  3. Identificació de la necessitat de nous esquemes de control/protecció i possiblement noves regles de connexió a la xarxa.

Aquests aspectes es repartiran en vuit paquets de treball i els corresponents grups d’actuació. Un dels objectius claus serà el desenvolupament i la validació de solucions de base tecnològica en el context d’un sistema elèctric per tots els països d’Europa sotmès a un increment ràpid de l’electrònica de potència, tant en la generació com en el consum.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.