“Volem ser protagonistes d’una revolució”

Els membres del Grup de Treball de Robòtica tenen un objectiu ben clar: volen ser protagonistes de la revolució que està vivint el sector i de les oportunitats que depara per a l’enginyeria catalana.

E?l Grup de Treball de Robòtica està format per una quinzena de professionals que es reuneix mensualment. Tots ells estan convençuts que l’impacte de la robòtica en la societat continuarà creixent en els pròxims anys, tant en l’àmbit industrial, on ja fa molt temps que és una realitat, com en el de serveis. El seu president, Pere Homs, considera que “com a professionals i com a Col·legi no ens podem permetre el luxe de ser uns simples espectadors de tots els canvis que s’estan vivint i de les oportunitats que s’estan generant”. Per això, una de les seves línies de treball passa perquè la robòtica estigui present a l’agenda del Col·legi.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"225","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Grup de Treball de Robòtic


Els objectius que el Grup es va marcar quan va formalitzar-se, ara fa tres anys, són bàsicament tres. En primer lloc, divulgar la robòtica, tant dintre com fora del Col·legi. En segon lloc, promoure el networking entre els enginyers i les empreses interessades en el sector. Per últim, col·laborar amb altres entitats i l’Administració en aquells temes relacionats amb aquesta tecnologia.

Per Homs, cal que hi hagi més proactivitat per aprofitar les oportunitats que depararà el sector, especialment en la robòtica de serveis. “Des del Grup entenem que cal facilitar la creació de start-ups i spin-offs, més enllà de les TIC i amb un caràcter industrial”, assegura.

El Grup compta amb la participació de professionals d’àmbits diferents: robòtica industrial, robòtica de serveis, la universitat i els centres de recerca, etc. Aquesta diversitat els permet enriquir-se mútuament i programar jornades sobre temàtiques ben diverses: per exemple, les oportunitats que ofereix la robòtica a les pimes industrials, l’ús de la robòtica en desastres mediambientals, l’impacte en el mercat de treball o la robòtica en l’obra pública.

 

TEXT Manel Gastó
FOTO Isabel Marquès

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.