Seat obté beneficis per primera vegada des de fa una dècada

La marca Seat, filial del fabricant automobilístic alemany Volkswagen, va tenir en 2016 un benefici operatiu de 153 milions d'euros. Una xifra rècord en la història de la companyia, que torna a números positius per primera vegada des del 2007, quan va obtenir 8 milions de benefici operatiu.

Fa un any el fabricant va informar que en 2015 el benefici net va ascendir a sis milions d'euros, segons la comptabilitat espanyola. Aquest dimarts, la matriu Volkswagen ha matisat aquests resultats, indicant que el benefici operatiu (abans d'impostos i amortitzacions) va ser negatiu. Va perdre 10 milions, segons els mètodes de comptabilitat internacional.

En 2016, en canvi, els resultats operatius sí són positius. Rècord, fins i tot. Els ingressos per vendes de Seat van pujar el 2016 fins a 8.894 milions d'euros, un 3,8% més que el 2015, i les vendes es van incrementar un 0,8%, fins a 548.000 unitats (544.000 unitats el 2015). En bona mesura, els bons resultats es deuen a l'últim llançament de Seat, l'Ateca, el primer vehicle de la seva categoria en la història de la companyia. De fet, va ser el model més venut de la marca amb ceu central a Martorell, per davant dels models León i Alhambra, que també van batre els seus rècords de venda des que van sortir al mercat.

El màxim responsable de Volkswagen, Matthias Müller, ha celebrat la tornada de la companyia a la rendibilitat, indicant que es deu al fet que compta amb models "convincents", com el nou Ateca, al mateix temps que va assenyalar que aquesta tendència continuarà a l'alça. "La paciència ha donat resultat", va assegurar el màxim responsable del grup alemany, mentre que el director financer, Frank Witter, va apuntar que el Ateca va permetre els rècords de facturació i de benefici operatiu.

A la millora d'aquest resultat ha contribuït la reducció de costos i haver venut models més cars, que van compensar els efectes negatius dels tipus de canvi. Seat ha incrementat les vendes en països com Alemanya i Àustria, països on ven models que deixen més beneficis per vehicle, segons ha anunciat el grup.

Seat elèctric

D'altra banda, el president del consell d'administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, va assegurar que el consorci Volkswagen està concentrant els seus recursos en el desenvolupament de vehicles elèctrics i va confirmar que l'espanyola Seat comptarà amb un model amb aquesta tecnologia en la seva planta de Martorell "quan arribi el moment", decisió que dependrà de com avanci el mercat d'elèctrics. Estima que l'arribada de l'elèctric a la marca de Martorell es durà a terme en 2019.

Per la seva banda, el president de Seat, Lucca de Meo, va ressaltar que la companyia es troba en un moment molt positiu a nivell comercial, amb una gamma de producte renovada, i va subratllar que aquesta té un gran potencial de creixement a França i a Itàlia, així com a Espanya.

Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.