Alphabet podria crear un districte urbà digital des de zero

L’empresa multinacional nord-americana Alphabet Inc, que té com a principal subsidiària a Google, va crear el darrer estiu l’empresa Sidewalk Labs, que persegueix l’objectiu d’”arreglar ciutats”.

El principal problema que s’ha trobat Sidewalk Labs és la necessitat d’una ubicació per a provar les seves invencions i la dificultat d’aplicar-les en el dia a dia d’una societat ja assentada. Segons fonts nord-americanes, està guanyant pes la idea d’un laboratori a gran escala i la companyia ha demanat permís a determinats poders públics dels Estats Units per a crear un “districte digital”. Volen un barri on poder dur a terme i aplicar les seves tecnologies (al marge de les grans ciutats) i sona amb força les zones de Detroit o Denver.

La companyia es trobaria en un procés de selecció de consultors i urbanistes per tal de crear aquest districte des de zero. Sembla ser que aquest podria ser un pas més en la creació de ciutats intel·ligents i ja imaginem una ciutat amb cotxes autònoms, amb un Internet of Things a tot arreu, amb una distribució smart i amb una gestió integrament digitalitzada.

Tot i l’allau de rumors i notícies, de moment no hi ha confirmació oficial per part de Sidewalk Labs. Esperarem i us seguirem informant.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: SIDEWALK LABS

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.