Barcelona, el laboratori Europeu de la tecnologia 5G

Telefònica i 5GBarcelona obriran un laboratori per a realitzar probes 5G a internet de les coses (ioT) amb l’objectiu de facilitar l’arribada dels productes i serveis al mercat, a més d’augmentar la rapidesa de les investigacions de la tecnologia 5G.  El projecte, que ha tingut una inversió inicial de 2 milions d’euros per part d’ambdues empreses, neix amb la intenció de fomentar la difusió d’aquestes tecnologies i permetre a startups i empreses a provar i validar nous serveis i aplicacions. 

El laboratori estarà situat al Pier01, on també es troben ubicades les oficines del Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), i ocuparà un espai d’uns 200m2. L’espai comptarà amb una ret i unes infraestructures multitecnològies obertes a corporatives, pymes o startups que vulguin posar a proba els seus projectes. En cas de que els projectes tinguessin èxit, el nou laboratori també proporcionaria l’opció de provar el projecte a la ret real de Barcelona. 

Kim Faura, el president de Telefónica a Catalunya, ha anunciat que el projecte neix amb la intenció de transformar la ciutat en un lloc d’innovació i ha assegurat que no és una evolució com el 3G o 4G sinó que “és una generació nova”. 

La Tecnologia 5G ja és per alguns una nova revolució,  considerat un canvi equivalent al pas de la telefonia analògica a la telefonia mòbil. Per a poder validar i adoptar noves tecnologies és necessari dur a terme proves a gran escala i a entorns reals. Per això, el nou laboratori permetrà la creació d’un impuls de l’industria 5G que facilitarà la implementació ràpida; afavorirà l’oferta d’aplicacions i serveis innovadors que utilitzin 5G, i obtenir millores que impactin a la societat i que ofereixin noves oportunitat pel sector empresarial. 

El 5G va més enllà de les dades mòbils ja que ofereix una experiència continua a l’usuari amb 10GB/s, el que suposa més velocitat de navegació. També ofereix serveis d’emergència, menys latència; més connectivitat a través d’un desplegament massiu IoT i una gestió dinàmica de la ret més flexible. 

Per la seva part, Carlos Grau, el director general de Mobile World Capital Barcelona i representant de 5G Barcelona, ha assegurat que el projecte representa un pas molt important pel posicionament de Barcelona com a “hub” del 5G internacionalment. 

Segons la mateixa empresa 5G Barcelona, aquesta nova tecnologia, associada principalment a 8 grans sectors (indústria, seguretat i defensa, automoció, transport, salut i sanitat, media i entreteniment, energia i utilities, i serveis financers) afavorirà la innovació i millorarà la productivitat, a més del creixement econòmic. Segons la UE, s’estima que l’impacte podria ser de més de 113.000 milions d’euros, beneficiant principalment als sectors d’automoció(42.200M€), salut (5.530M€), transport (8.300M€) i utilities (6.470M€).

 

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.