BMW, Ford, Daimler i Volkswagen s'uneixen per instal·lar 400 punts de càrrega ultraràpida per tot Europa

El Grup BMW, Daimler AG, Ford Motor Company i el Grup Volkswagen (que inclou les marques Audi i Porsche) esperen crear una xarxa de 400 estacions de càrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics en les principals autopistes europees. Les companyies han signat un acord de principis amb l'objectiu inicial de començar la instal·lació l’any que ve i aconseguir que, l’any 2020, els usuaris tinguin accés a milers de punts en tot el continent.

La xarxa comptarà amb nivells de potència de fins a 350 kW i estarà basada en la tecnologia estàndard de Sistema de Càrrega Combinada (CCS). Les infraestructures de càrrega previstes ampliaran l'estàndard tècnic actual per a la càrrega de corrent altern i continu (AC/DC) de vehicles elèctrics.

Jim Farley, president de Ford Europa, ha declarat al rotatiu “Cinco días” que la previsió és que, en els nous punts, es facin "fins a 63 milions de recàrregues a l'any". Farley ha afegit que "és un acord molt rellevant per a la indústria. Hem de generar la demanda, no n'hi ha prou que nosaltres fabriquem els cotxes, cal que l'usuari els vulgui adquirir i un dels obstacles a la demanda és l'autonomia".

La inversió prevista pels fabricants d'automòbils no s’ha fet pública, però es preveu que sigui molt elevada. L’acord, a més, preveu que les empreses siguin sòcies a parts iguals. El projecte, tanmateix, està obert a la incorporació d’altres fabricants i pretén cooperar amb col·laboradors regionals per assolir una implantació ràpida en tota la geografia d’Europa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.