Diada de l'Enginyer 2014

Alcalde, degà, autoritats, companys i companyes, amics i amigues...

Vull agrair-vos l’assistència avui aquí, a aquesta Diada 2014, que enguany vol retre homenatge als enginyers i enginyeres que estan treballant fora del nostre país. Hem volgut posar en relleu que la qualitat i el talent dels nostres professionals traspassa fronteres. L’experiència de Girbal Balart a la Xina, Jordi Portella a França, Pedro Padilla als Estats Units o Miquel Franco a Bèlgica, als quals agraïm molt que ens hagin fet arribar els seus testimonis, només és un exemple de la nostra presència arreu del món.

Com a president de l’Associació puc dir que contribueix a la fortalesa del nostre col·lectiu i també al potencial de les nos- tres institucions. Ens hem d’ajudar, fer xarxa, i donar suport a tots els companys que ara treballen des de fora del nostre país. Des de l’Associació i el Col·legi continuarem treballant per l’homologació de la nostra titulació en el marc europeu de qualificacions que la Unió Europea reclama fa temps.

“La nostra història, de més de cent cinquanta anys, no es construeix sobre el fum, sinó sobre l’esforç i la solidaritat d’un col·lectiu de deu mil enginyers i enginyeres”

Aquesta és la nostra fortalesa. I és que la nostra història, de més de cent cinquanta anys, no es construeix sobre el fum, sinó sobre l’esforç i la solidaritat d’un col·lectiu de deu mil enginyers i enginyeres. Volem tenir la percepció de ser més que un club; som una xarxa, som l’Associació d’Enginyers. I dic l’Associació d’Enginyers perquè com heu pogut veure en el reconeixement als nous col·legiats i associats, caminem plegats cap a una gran agrupació d’enginyers que aculli a tots els professionals de l’enginyeria. Per això, en un dia tan significatiu com el d’avui, vull fer una crida a totes les agrupacions professionals de l’enginyeria perquè fem pinya. No hi ha excuses: tenim marca i molt a oferir; junts tenim més força, junts podem marcar la diferència, junts podem ser un lobby encara més fort.

Ja no entenem de títols diferents. Els joves diuen: “Sóc enginyer, sóc enginyera”. Per això és necessari que les nostres institucions s’adaptin a aquest discurs. És important que ens acostem als joves i a les seves necessitats, que se sentin acompanyats i acollits al llarg de la seva trajectòria professional, i que els ajudem a trobar el seu camí en les nostres institucions. Ells són la saba nova que ha de fer créixer i perdurar el nostre llegat.

Per això, us demano a tots: sigueu generosos. Penseu en gran. Ajudeu-nos a construir l’Associació del futur. Aporteu idees, iniciatives, propostes. El futur no és un regal, és una conquesta, un repte. I si alguna cosa sabem els enginyers és resoldre equacions i situacions difícils, i el futur no ho deu ser tant, oi? Ajudem-nos. Junts podem construir una Associació encara millor.

Per acabar, vull agrair l’esforç a tot l’equip organitzador, que ha pogut dur a terme aquesta gala; als patrocinadors, pel seu suport a les nostres institucions, i a tots vosaltres, per acompanyar-nos avui aquí. No vull acabar sense felicitar a tots els guardonats d’aquesta nit; espero que continuïn amb la seva tasca i puguem continuar celebrant els seus èxits en el futur. Gaudiu de la Diada,quealafiéslafestaqueuncopal’any reuneix el nostre col·lectiu.
Bona Diada i fins l’any que ve!!!


Foto: Arxiu

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.