Economics for Energy assegura que Espanya necessita accelerar el seu ritme de transició cap a un model energètic sostenible

El centre d'investigació Economics for Energy ha activat una nova eina basada en l'anàlisi evolutiva de la descarbonització, l'assequibilitat i la seguretat de l'energia, segons la qual ens cal progressar més en l'abandonament dels combustibles fòssils.

El grau de descarbonització d’Espanya és inferior al de la Unió Europea, per la qual cosa ha d'accelerar-se significativament per assolir els objectius marcats pel 2030 i 2050. És la principal conclusió del baròmetre elaborat per Economics for Energy que assenyala que, en volum d'emissions, els gasos d'efecte hivernacle presenten una caiguda a partir del 2010 a causa de la crisi econòmica, seguida d'un increment des 2016 arran de la recuperació que retorna els valors a nivells de principis d'aquesta dècada. 

El retrocés en el ritme de descarbonització s'hauria vist agreujat també per una reducció acusada de la generació hidràulica en anys de sequera, especialment el 2015 i 2017, en els quals va augmentar l'ús del carbó per a la producció d'electricitat i, en conseqüència, també les emissions.

L’any passat, les emissions van pujar un 21% respecte les de 1990, però es van reduir un 21% respecte al 2005. Per tant, basant-nos en aquesta darrera dada, Espanya hauria aconseguit complir els seus objectius pel 2020. No obstant això, la situació planteja un important repte de cara als objectius marcats per al 2030, on el percentatge a assolir és d'un 43% dels gasos contaminants per als sectors sotmesos al sistema de comerç d’emissions (ETS) i d'un 26% per als sectors difusos.

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.