El Falcon 9 de SpaceX torna a aterrar

El coet Falcon 9 de SpaceX ha aconseguit tornar a aterrar sobre la plataforma marítima sense causar desperfectes. La filosofia del coet reutilitzable suma un nou episodi positiu en la carrera espacial privada després de l’aterratge durant el mes d’abril.

Allò que semblava un procés d'aterratge realment complicat d'aconseguir, amb diversos errors en el seu recent historial, s'està desenvolupant de manera positiva, o almenys podem dir que hi ha hagut tres ocasions en les quals ha sortit bé, dues d'elles sobre el mar, i la primera, en terra ferma.

En la missió es portava un satèl·lit de comunicacions japonès (SKY Perfect JSAT) fora de la Terra - òrbita geoestacionària -, i aquesta part també va transcórrer sense problemes. Deixaven clar que estaven subjectes a velocitats de reingrés amb un escalfament extrem, que complicava les coses.

El cinquè intent d'aterratge no serà l'últim i en els propers mesos seguirem veient com intenten aterrar més unitats de Falcon 9 sobre plataformes al mar, segons explica Hans Koenigsmann, responsable de la missió. La raó de fer-ho sobre el mar té a veure amb què requereix menys combustible, element important per a SpaceX.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: SPACE X

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.