Els serveis ocupacionals dels EIC, més enllà de la borsa de treball

Els Enginyers Industrials de Catalunya posen a disposició dels col·legiats i associats un ampli ventall de serveis destinats a facilitar-ne el desenvolupament professional. Tot i que sempre destaca la Borsa de Treball, els EIC deixen clar que els serveis ocupacionals van molt més enllà i permeten als professionals comptar amb l'ajuda necessària al llarg de la seva trajectòria professional. Entre altres serveis, ressalta el d'orientació professional individual i personalitzat. També ofereixen informació sobre ofertes públiques d'ocupació, oposicions i beques. 

El servei personalitzat d’orientació professional acompanya als enginyers en els processos de transició o desenvolupament professional. S’adreça tant als joves enginyers que volen introduir-se en el món laboral com als que volen millorar la situació professional, així com als que tenen dificultats per reubicar-se professionalment. A través de l’entrevista d’orientació i partint de l’anàlisi del perfil professional i els interessos de l’enginyer, se l’orienta en l’ús de les eines necessàries per assolir els objectius com la millora de les eines de comunicació, l’elaboració del currículum i la carta de presentació, el màrqueting personal, la gestió de la xarxa de contactes, etc. L’objectiu és facilitar la incorporació satisfactòria de l’enginyer en el mercat de treball, un entorn que cada vegada planteja noves exigències i que es troba en constant evolució.

D’altra banda, els serveis ocupacionals dels EIC organitzen activitats gratuïtes i d’alt valor afegit sota el format de tallers d’una o diverses sessions i conferències. Aquestes cites, programades trimestralment i que s’emmarquen en el concepte d’espais de desenvolupament professional, tenen el propòsit de dotar l’enginyer de recursos per millorar les seves competències davant d’un procés de transició professional. Per a la seva realització compten amb la participació de ponents i professors de primer nivell en la seva àrea de coneixement i abasten temàtiques diverses, com tècniques per incrementar l’autoconeixement i optimitzar així el màrqueting personal o per gestionar la xarxa de contactes de manera estratègica amb una finalitat ocupacional.

Des de fa uns anys, els Enginyers Industrials de Catalunya treballen en altres recursos d’acompanyament en la carrera professional com el servei de coaching, que s’ofereix a través d’un professional certificat per les principals entitats de referència del sector. El coaching està indicat en les ocasions en què les persones són conscients que desitgen quelcom diferent d’allò que tenen fins ara. També va dirigit a persones que, tot i saber allò que volen assolir, no saben com fer-ho i necessiten un full de ruta per dirigir els esforços.

Finalment, la borsa de treball és un altre dels recursos que s’ofereixen. Compta amb més de 40 anys d’història i s’ha consolidat com a referent per a les empreses que necessiten incorporar enginyers a les seves plantilles. Ha publicat durant l’any 2017, prop de 1.200 ofertes laborals per a tot tipus de perfils professionals i sectors.

Els serveis ocupacionals disposen d’un espai web propi (http://ocupacio.eic.cat) en què els enginyers poden accedir a tots aquests serveis i disposar de recursos i notícies d’actualitat relatives al mercat laboral, així com informació sobre ofertes de treball a l’administració i l’empresa pública. Actualment, els serveis ocupacionals dels EIC treballen en el disseny d’un servei de mentoring professional que implementaran ben aviat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.