Energia i civilització. Una història

El llibre Energía y civilización. Una historia és capaç de narrar el relat de la humanitat a través del prisma de l’energia. L’obra de Vaclav Smil ofereix la perspectiva de com l'energia ha impulsat el progrés cultural i econòmic de les societats humanes durant els últims deu mil anys. Des dels primers grups de caçadors i recol·lectors fins a la civilització fòssil, passant per les societats agrícoles tradicionals, Smil conta la història que ja coneixies, però com mai t’havien explicat.

Portada Energia i civilització

L'energia és l'única moneda de canvi universal. Sense transformació d'energia, no hi ha res. La vida en la Terra depèn de la conversió de l'energia solar en biomassa vegetal, mentre que els éssers humans hem après a utilitzar altres fluxos d'energia, com els combustibles fòssils o la generació fotovoltaica d'electricitat. Així ho explica Vaclav Smil, doctor en geografia, economista i professor d’universitat de ciències ambientals ja retirat, considerat un dels majors experts mundials en l’àmbit de l’energia segons la revista Science.

Smil ha publicat un gran nombre de llibres com ara Com funciona realment el món, Transicions energètiques: Perspectives globals i nacionals i Creixement: Des de microorganismes a megaciutats, i entre els seus seguidors destaca Bill Gates. Tot i això, Energía y civilización és una lectura en la qual es parla de tot: agricultura, transport, construcció, economia, ecologia, guerra, tipus de carbó, petroli, electricitat, forns, motors, piràmides i molt més.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.