Es tripliquen les empreses d’indústria 4.0 en quatre anys

Un estudi d’ACCIÓ assenyala que a Catalunya ja hi ha 1.111 empreses que proveeixen solucions en la indústria 4.0, cosa que suposa que des de 2017 s’han triplicat. La seva facturació agregada és de més de 5.500 milions d’euros i donen feina a 26.400 treballadors. L’informe ‘La indústria 4.0 a Catalunya' també indica que el 45,4 % de les empreses té menys de deu anys de vida, el 28,5 % són start-ups i prop d’un terç són exportadores.

La ciberseguretat, amb 361 empreses,  és la tecnologia predominant en aquest teixit empresarial, tot i que les empreses que tenen una facturació més alta són les que es dediquen a la intel·ligència artificial i a l’IoT. Els sectors que més solucions estan demanat són el metal·lúrgic i de producte metàl·lics, l’alimentació i els productes gourmet i la logística, el comerç electrònic i la distribució.

Ajuts per a mig miler d’empreses el 2020

Durant el 2020, unes 490 empreses catalanes han rebut fins a 6,5 milions d’euros per iniciar o accelerar els seus processos de transformació digital. A través dels ajuts Cupons d’Indústria 4.0, del programa ProACCIÓ 4.0, s’han donat ajuts de fins a 20.000 euros per a l’elaboració de plans de transformació digital i la implantació de noves tecnologies com la robòtica, la fabricació additiva, el big data, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada o virtual.

Des del 2019 el programa ProACCIÓ ha impulsat aquesta acceleració tecnològica en col·laboració amb el Consell General de Cambres de Catalunya, Foment del Treball, PIMEC, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i la Fundació per a la Indústria. Fins ara, a banda d’oferir suport en la diagnosi o implantació de plans de transformació, s’han dut a terme més de 40 jornades de sensibilització arreu de Catalunya que han comptat amb la participació de més de 3.300 professionals i 1.300 empreses.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.