Fluidra, Guardó d’Honor d’Enginyers Industrials del Vallès

Fluidra, empresa líder al sector de les piscines i el benestar, s’ha endut el Premi Honorífic que atorga la Delegació del Vallès d’Enginyers Industrials de Catalunya. Les juntes de l’Associació i del Col·legi d’Enginyers Industrials del Vallès ha valorat que malgrat el seu creixement i lideratge mundial assolit el 2021, la companyia manté la seu a Sabadell, “un exemple claríssim de la seva vallesanitat”. I és que les dades econòmiques globals del 2021 parlen per si mateixes: Fluidra va registrar vendes per valor de 2.187 M€ i un benefici brut de 549 M€. A Amèrica del Nord, primer mercat del món en piscines, Fluidra ja hi ocupa la tercera posició.

La història de Fluidra es remunta al 1969, quan les famílies Planes, Serra, Corbera i Garrigós van fundar l’empresa Astral Construcciones Metálicas i van construir una fàbrica a Polinyà. 53 anys després, Fluidra és capdavantera al sector amb 7.000 treballadors, dels quals 220 són enginyers. Compta amb 1.400 patents actives i la innovació, la recerca i el desenvolupament que asseguren la qualitat dels seus productes formen part del seu ADN i per tant, dels mitjans i les estratègies que s’apliquen als diversos tipus de piscines i també als sistemes de reg i conducció de fluids.

La companyia vallesana produeix productes pel tractament de l’aigua, desinfecció i neteja automàtiques, bombes de calor i deshumidificadors gràcies a l’ús de tecnologies molt diverses com ara la injecció de plàstics, el processat del metall, el laminat i bobinat en sèrie de polièster i fibra de vidre, la tècnica del bufat termostàtic i rotomoldegamer o el revestiment vitri. A més a més, compta amb els certificats externs ISO-14001, ISO-9001 i EMAS. Actualment està present a 45 països i té 35 fàbriques repartides en 12 països dels cinc continents. Un dels moviments empresarials que més ha contribuït a aquesta situació ha estat, al 2018, la fusió amb l’empresa nord-americana de piscines Zodiac Pool Solutions. Zodiac ha aportat la seva presència indiscutible als Estats Units mentre que Fluidra ha estat el referent a Europa, Austràlia, Àsia, Amèrica del Sud i Àfrica.

José Pérez, Director de Pool & Wellness Projects de Fluidra, ha recollit el guardó aquest divendres al vespre en l’Acte Social de la Delegació del Vallès de l’Associació i Col·legi dels Enginyers Industrials de Catalunya. Pérez ha agraït el reconeixement i ha destacat la importància dels enginyers entre la plantilla del grup i l’impuls d’enginyeria de producte que fa la companyia. Pérez ha destacat la importància que dona Fluidra a “investigar i trobar noves tecnologies” i ha explicat que bona part dels beneficis es dediquen als departaments d’I+D.

Acte Social, tres anys després

L’entrega del premi a Fluidra s’ha fet durant l’Acte Social de la Delegació del Vallès de l’Associació i Col·legi dels Enginyers Industrials de Catalunya que ha tingut lloc aquest divendres a les instal·lacions del Club Natació Sabadell. El president del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya de la Delegació del Vallès, German Palacín, ha recalcat la importància de recuperar un acte social com aquest, després de la pandèmia que ha comportat canvis i conseqüències importants pel teixit empresarial del territori. Les empreses han apostat “per reinventar-se”, ha dit Palacín, i per “canviar la mentalitat i entendre la crisi com una oportunitat”. Palacín també ha agraït la tasca de Francesc Figueras, que ha estat 25 anys al capdavant de l’Associació d’Enginyers Industrials de la Delegació del Vallès. Francesc Figueras, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya de la Delegació del Vallès s’ha acomiadat del càrrec. Figueras seguirà a la junta de la institució des d’on s’ha compromès treballar per una major autonomia de la Delegació.

El president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Renom ha destacat la tasca de la institució per al col·lectiu i ha defensat que la indústria “ha de ser el vector sobre el qual ha de pivotar la recuperació econòmica del país”. Ha de ser una indústria associació, diu Renom, a la sostenibilitat, la digitalització, l’energia i la mobilitat: “són valors que volem que siguin un conjunt i que, com a enginyers, els hem de poder defensar”, ha afegit Renom.

El president de Mútua dels Enginyers, Joan Munt, i el president de la Caixa dels Enginyers, Fèlix Masjuan, també han intervingut en un acte que ha servit per homenatjar els col·legiats que compleixen 50 anys de professió i, a la vegada, les noves incorporacions al col·lectiu.

Visita a les instal·lacions

L’Acte Social del Vallès també ha comptat amb una visita tècnica al Club Natació Sabadell. Carles Poyato, CEO de l’entitat, ha ensenyat a enginyers i enginyeres del Vallès les instal·lacions de cogeneració, les calderes i la producció d’ACS. Poyato ha explicat que, malgrat l’esforç en autoconsum que ha fet el club, amb la instal·lació de 1.500 plaques fotovoltaiques, la factura d ela llum se’ls ha duplicat el darrer any. Per això, no tanquen portes a cap sistema que pugui ajudar a l’eficiència de l’equipament.  

Video
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.