Indústria 4.0 amb valors humans

La teoria de la relativitat general explica l'univers en la seva dimensió més gran. La teoria de la mecànica quàntica explica l'univers en una dimensió molt petita. Les dues teories, explica el coordinador del grup de treball de Robòtica de la Comissió Indústria 4.0, Carles Soler, són mostra de la capacitat intel·lectual de l'ésser humà i d'una precisió  matemàtica ''sorprenentment extraordinària''. Però Soler recorda que són ''incompatibles'', una situació que s'ha resolt amb una teoria, la de la gravetat quàntica, que engloba les dues teories anteriors.

En la seva intervenció al Fòrum Indústria 4.0, Soler fa servir aquest símil per explicar els reptes de futur d'aquest tipus d'indústria. L'expert recorda la necessitat de professionals amb nous perfils i sobretot amb una capacitació gran dels treballadors:''les fàbriques intel·ligents necessiten treballadors intel·ligents'', conclou. Afegeix que això vol dir personal amb competència tècnica, capacitat de resolució de problemes, que es mogui bé en entorns complexes, amb capacitat d'abstracció i visió global i amb iniciativa, mentalment ben estructurats, que sàpiga comunicar i amb interès en l'aprenentatge continu.

En paral·lel, però, Soler es refereix al 'mindset agile', un nou marc sorgit en l'entorn del programari que entén que les organitzacions necessiten persones amb característiques molt definides, persones amb qui s'hi pot confinar i confiades, respectuoses, amb empatia cap als sentiments dels altres, proactives i positives amb convenciment que les coses aniran bé. També recalca la importància de la passió i de l'assertivitat al mateix temps que la humilitat.

Per Soler, cal fer com els físics i crear un nou ''marc mental'' que englobi els dos tipus de característiques. ''Per molt convençuts de les bondats del 4.0'', diu Soler'' en plena gestió del coronavirus ningú no dubtarà que l'agilitat és una competència bàsica per a les organitzacions''.  Per això, conclou que es camina cap al món ''dels superherois'' perquè ''les fàbriques intel·ligents necessiten treballadors intel·ligents i amb valors humans''.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.