La mobilitat sostenible, en un nou diccionari en línia

El TERMCAT publica en línia la primera entrega del Diccionari de mobilitat sostenible, un document elaborat amb especialistes de l'àmbit sobretot del Departament de Territori i Sostenibilitat i també del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es recullen així, més de 160 termes relacionats d'una manera general amb la mobilitat sostenible o bé relacionats amb els desplaçaments, els vehicles viaris i els combustibles;  les àrees previstes, referides sobretot als vehicles ferroviaris, l'urbanisme i les taxes i les mesures d'incentivació, s'aniran desenvolupant i afegint al diccionari els anys successius.

Així, neix una nova eina per familiaritzar els ciutadans amb la terminologia de les polítiques cap a la mobilitat sostenible executades pel Departament de Territori i Sostenibilitat i per tant, ha de ser un instrument de divulgació i de foment per posar a l'abast de tothom unes paraules que han esdevingut habituals sobretot arran de l'emergència climàtica. Per això, el TERMCAT vol contribuir al debat sobre la mobilitat sostenible en llengua catalana, amb l’aportació de significats clau i notes explicatives i amb la proposta d’unes formes catalanes adequades, consensuades i funcionals.

 Cada fitxa doncs, té la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes; els equivalents en castellà, francès, italià i anglès; una definició, i, quan s’ha considerat convenient, notes amb informacions suplementàries o que fan referència a termes relacionats. En una meitat dels termes, s'han normalitzat en català termes com ara bicicleta d'enllaç (bike and ride), viatger o viatgera pendular (commuter), autobús de recàrrega ràpida, plataforma elèctrica (hoverboard), etc.

El diccionari es presenta acompanyat d’una infografia interactiva, que il·lustra diversos tipus de vehicles relacionats amb la mobilitat sostenible i permet accedir directament a les fitxes corresponents del diccionari.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.