L'enginyeria reconeix la logística d'ICIL a l'Hispack 2024

L'àrea expositiva d'Hispack 2024, el congrés que connecta oferta i demanda impulsant solucions innovadores de l'àmbit logístic, ha estat l'escenari del reconeixement a ICIL, Institute for Careers, Innovation in Logistics & Supply Chain, per la seva contribució al desenvolupament del sector, de l'automatització i la robòtica. Aquest guardó s'ha atorgat a l'Engineers Day, una iniciativa d'Enginyers Industrials de Catalunya en el marc de l'Hispack celebrat aquests dies a la Fira de Barcelona. L'empresa s'ha consolidat com un referent d'excel·lència en investigació, formació, divulgació i aplicacions empresarials en l'àmbit de la logística, dedicant-se exclusivament a aquesta activitat en l'àmbit nacional i internacional.

Durant més de 40 anys ICIL ha impulsat la logística a través de la formació i el networking. La institució va néixer a Barcelona com a fòrum de trobada i discussió de professionals logístics. Al llarg de la seva història ha format a més de 20.000 professionals. En l'actualitat, té com a associats a més de 1.200 professionals distribuïts en 14 comunitats autònomes i compta amb seus pròpies a Barcelona i Madrid, tot i que també té caràcter internacional. ICIL, a més, desenvolupa nombrosos estudis i investigacions logístiques a instància dels associats i de les Institucions Públiques, contribuint a la innovació del sector.

Actualment, desenvolupen l'ICIL LAB, un nou laboratori per entendre la cadena de subministrament a través de la gamificació i que busca reforçar l'assimilació de coneixements i competències mitjançant la metodologia learning by doing. L'objectiu és obtenir una visió transversal de la Supply Chain integrant tendències en digitalització i noves tecnologies. Les instal·lacions del projecte es troben a l'edifici DFactory Barcelona, un hub dedicat a impulsar la indústria 4.0 i potenciar el networking per a la creació de sinergies.

També desenvolupa nombrosos projectes d'assessoria i consultoria per a empreses i associacions, gràcies al seu ventall d'experts en els diferents camps de la logística empresarial. A més és entitat col·laboradora de diversos Departaments Oficials de la Generalitat de Catalunya i Ministeris del Govern de l'Estat.

Narcís Armengol, degà del Col·legi d'Enginyers Industrial ha estat l'encarregat d'entregar el reconeixement a Xavier Rius, General Manager d'ICIL. Rius ha agraït el guardó en nom de tots els membres de l'organisme i ha destacat "la llarga trajectoria d'ICIL intentant aglutinar coneixement i fomentant les xarxes de contacte". L'Engineers Day s'ha organitzat amb l'objectiu reconèixer la feina dels enginyers i dels professionals amb perfil tècnic vinculats en els processos de producció, R+D, operacions i cadena de subministrament.

Jornada pel sector industrial

L'Engineers Day ha estat una jornada amb una agenda de continguts i networking per a compartir experiències i descobrir solucions. D'aquesta manera s'han abordat els reptes que afronten els enginyers i enginyeres en quant el desenvolupament sostenible en el sector de l'embalatge. En aquest context s'ha portat a terme un diàleg institucional sobre enginyeria amb diversos representants d'entitats i organismes clau del sector moderat per Laura Ivern, sotsdirectora del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Aquí, César Franco, president del Consejo General de Ingenieros, ha fet una crida a la societat per produir més enginyers i fomentar vocacions, ja que "ens trobem en un període de grans transformacions en polítiques ambientals i digitals".

D'aquí a 2030, segons l'Observatori de l'Enginyeria, Espanya necessitarà uns 200.000 enginyers de tots els àmbits. "És un esforç continu el que han de fer els col·legis professionals per fer valdre la professió i la indústria" ha continuat explicant Franco. Els ponents estan d'acord en el fet que s'ha d'aprofitar el talent de les noves generacions i protegir la indústria nacional per generar valor a llarg termini.

Per la seva part, Narcís Armengol ha destacat que la manca de talent "impedeix que les empreses puguin incorporar persones i, per tant, noves tecnologies". Armengol també ha donat rellevància al paper dels col·legis professionals i les associacions per fomentar les vocacions tècniques i portar als joves al màxim nivell dels estudis superiors per resultar competitius amb altres països. Franco ha volgut deixar clar que "la formació de nous professional necessita polítiques efectives sostingudes en el temps per un correcte desenvolupament dels enginyers en tots els sectors".

Finalment, Jordi Bernabeu, president del comitè organitzador d'Hispack, ha assegurat que "cada dia més, el món ferial i les exposicions són pels usuaris, treballadors, enginyers i desenvolupadors". Bernabeu ha continuat afirmant que "aquí poden trobar tota la tecnologia i tots els productes necessaris per al sector del packaging, que representa el 2,4% del PIB de l'Estat". D'altra banda, Oriol Alcoba, director general d'indústria de la Generalitat de Catalunya ha afirmat que el sector del packaging és rellevant en tant que factura uns 43.000 milions d'euros en l'àmbit nacional i uns 12.000 milions a Catalunya. "Volem que una bona part del valor afegit i de la proximitat que es genera entre client i proveïdor es mantingui aquí" ha afegit Alcoba. La intervenció d'Alcoba han deixat clar que ens trobem en un món globalitzat,  immers en un renaixement de les polítiques industrials arreu del món.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.