L'impacte d'industrialitzar l'entorn del Circuit de Catalunya

140 empreses, 970 milions d'euros d'impacte i prop de 6.000 llocs de treball. Aquest és l'impacte que podria tenir un impuls industrial de les zones més properes al Circuit de Catalunya, segons l'estudi Desenvolupament empresarial dels polígons al voltant del Circuit de Catalunya-Barcelona que ha elaborat la Cambra de Barcelona. S'estima que si es potencia un teixit empresarial que complementi l'activitat esportiva, es podria arribar a genera un increment del VAB del Vallès Oriental del 3,5% i de l'ocupació del 3,3%.

La Cambra calcula que els terrenys més propers podrien arribar a allotjar 144 empreses que facturarien 970 milions d'anys, tenint en compte l'impacte indirecte i induït, amb un impacte econòmic de 430 MEUR en el valor afegit brut del territori. D'aquesta manera, es generaria un impacte encara molt superior a la inversió del sector públic necessària per posar en marxa el pla urbanístic ,que es xifra en 15 milions d'euros per la construcció d'accessos viaris i 61 milions d'euros de costos d'urbanització, que a més, es podran recuperar amb la comercialització dels espais industrials.

L'estudi de la Cambra situa el motor, la mobilitat sostenible, la tecnologia i les activitats recreatives i esportives com els sectors amb més possibilitats per poder ubicar-se en aquests espais disponibles que ocupen una superfície total de gairebé 75 hectàrees i s'estructuren en quatre sectors: Torre Pardalera, Can Guitet, Can Riba-Can Ninou i Palau Sud.

En la presentació d'aquest estudi, que ha tingut lloc a la Llotja de Mar, el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha destacat que el Circuit de Barcelona-Catalunya és un ''actiu'' per a l'economia catalana ja que, a banda de l'impacte econòmic, contribueix a crear ''notorietat i reputació'' de les marques Catalunya i Barcelona, gràcies a les competicions que s'hi celebren. Canadell ha destacat que el pla agafa d'exemple altres circuits de característiques similars que hi ha arreu del món, com ara el de Silversone del Regne Unit.

Hub industrial de mobilitat sostenible

La Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), amb participació de la Cambra, està desenvolupant un pla per permetre que el Circuit pugui situar-se com un ''pol d'atracció'' de tota la cadena de valor de la indústria de la mobilitat sostenible i el lleure del motor a Catalunya i un referent a nivell internacional. En una línia similar, el Hub Industrial de Mobilitat Sostenible, impulsat per les cambres i integrat per més d'una vintena de socis, entre ells, el RACC, Barcelona Tech City o el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya, treballa per buscar projectes que es puguin implementar a curt o mitjà termini, amb capacitat d'internacionalització i viabilitat econòmica, i que tinguin un component d'industrialització.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.