Microsoft demanda els EUA

Microsoft va demandar el govern dels Estats Units perquè és inconstitucional que l'Executiu prohibeixi a les empreses tecnològiques informar als seus clients quan les seves dades han estat revisades.

Aquesta demanda fa sobretot referencia a l'emmagatzematge de dades que els usuaris realitzen en servidors remots i no als que emmagatzemen localment en els seus ordinadors i els seus dispositius. Segons defensa Microsoft, els usuaris dels seus serveis tenen dret a saber quan són investigats per una agència federal.

En la demanda s'indica que en efectuar aquest tipus de processos sense informar als usuaris es viola la Constitució dels Estats Units. Microsoft assenyala que la Quarta Esmena estableix el dret de la gent i les empreses a saber si el govern està investigant o reclamant les seves possessions. A més, també segons Microsoft, es viola la Primera Esmena, en la que es defensa el dret a la llibertat d'expressió.

El gegant informàtic assegura en la seva demanda que ha rebut 5.624 peticions d'informació per part del Govern en els últims 18 mesos i, en gairebé la meitat dels casos, un total de 2.576, la companyia no va poder informar als clients que els agents federals inspeccionaven les seves dades.

Segons Microsoft, el govern ha estat usant la Llei de Privadesa de Comunicacions Electròniques per dirigir cada vegada més recerques als clients que emmagatzemen dades al núvol. Aquesta llei, amb 30 anys d'antiguitat, ha estat sotmesa a examen per les empreses de tecnologia i els defensors de la privadesa, que al·leguen que va ser escrita abans de l'Internet modern i, per tant, hauria de considerar-se obsoleta.

De fet, tal i com especifiquen en la demanda, la gent no cedeix els seus drets quan trasllada les seves dades i informació privada des d'emmagatzematge físic a l'emmagatzematge al núvol. Des de Microsoft creuen que la tendència a usar serveis al núvol ha estat utilitzada per les agències d'intel·ligència per dur a terme recerques secretes de les quals els usuaris haurien d'haver estat informats.

La demanda augura un altre enfrontament d'alt nivell entre una empresa tecnològica i el Govern, que se sumeixi al que manté Apple amb el FBI per l'accés a un telèfon iPhone d'un dels terroristes de Sant Bernardino.

Una de les claus perquè prosperi la demanda de Microsoft passa per aconseguir la complicitat de la resta de la indústria tecnològica. S'espera que en els propers dies, com va passar amb el cas de l'iPhone de Sant Bernardino, comencin les mostres de suport dels grans de Silicon Valley.

TEXT: FERRAN SARDANS // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.