Neix WeLab, l'aliança d'Esteve i Leitat per a I+D

La farmacèutica Esteve i el centre tecnològic Leitat han unit esforços per crear WeLab, un nou centre d'I+D que tindrà la seva seu a les instal·lacions fins ara ocupades per l'empresa al Parc Científic de Barcelona. Amb aquest acord, Esteve transferirà l'equip de professionals experts en el descobriment de noves entitats moleculars, així com la seva infraestructura fins aquest moment, a WeLab. Leitat, per la seva banda, posarà a l'abast dels científics els seus avenços en innovació i tecnologia.

Així, Esteve podrà reforçar l'experiència i els coneixements de l'equip humà per continuar fent I+D. A més, Esteve tindrà d'aquesta manera via directa i preferencial a la innovació i a les tecnologies més avançades en el camp biomèdic mitjançant la xarxa de Leitat, a més d'altres fonts externes d'innovació. Per la seva banda, Leitat podrà reforçar el posicionament internacional en el camp de la investigació i la innovació en biomedicina i farmàcia.

Per aconseguir els objectius, es convidarà a empreses i institucions a participar de la iniciativa, que sol·licitarà fons europeus i nacionals addicionals, per crear una bioincubadora, una acceleradora empresarial i un centre d'excel·lència pioner en la investigació farmacèutica a Espanya.

Pel vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra, l'aliança suposarà un ''impuls'' pel grup que permetrà crear un nou ''actor'' internacional en la investigació de fàrmacs. Per Staffan Schüberg, CEO d'Esteve, l'aliança posa les bases per a una col·laboració a llarg termini i és ''un pas més'' per culminar l'estratègia de la companyia de convertir-se en un grup farmacèutic internacional especialitzat i innovador. La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, veu l'acord com un gran pas per ''l'enfortiment'' de l'i+D a la indústria farmacèutica i biomèdica de Catalunya.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.