Nova Pantalla: El videojoc a Catalunya

L’exposició Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya, organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat, ofereix una radiografia actual del sector a Catalunya i es podrà visitar fins al 4 de setembre, a la Sala 3 del Palau Robert. Nova Pantalla detalla també el videojoc com a fet social que genera tota una comunitat al seu voltant. Explica les diferents manifestacions d’aquest diàleg entre els videojugadors, com poden ser els mitjans de comunicació, els creadors de contingut, les fires i les xarxes socials.

L’exposició vol posar en valor tots els satèl·lits que giren al voltant de l’univers del videojoc: l’entreteniment, naturalment, però també la creació artística, l’economia i les finances, els estudis universitaris i els cicles formatius, la indústria, la tecnologia i tants altres aspectes socioculturals que en fan un entorn extremadament engrescador i important per al país.

Nova Pantalla és la primera gran exposició dedicada totalment a la indústria del videojoc a Catalunya. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.

Per aconseguir-ho, Nova pantalla convida als visitants a submergir-se en aquest món a través d’instal·lacions immersives, continguts interactius i jocs. L’exposició té un clar caràcter divulgatiu i lúdic amb la finalitat d’arribar tant a aficionats com a totes aquelles persones que mai s’han acostat al mitjà interactiu.

Nova Pantalla vol reivindicar el videojoc com a artefacte cultural d’interès artístic, per això, entre els seus continguts compta amb un espectacular i evocador vídeo immersiu creat expressament per a l’ocasió, una obra que introdueix els visitants dins dels mateixos videojocs.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.