Ramon Tremosa, nou conseller d'Empresa i Coneixement

El professor universitari i exeurodiputat Ramon Tremosa (Sant Boi de Llobregat, 1965) és, des d'aquest dijous, el nou conseller d'Empresa i Coneixement, en substitució d'Àngels Chacón, que ocupava el càrrec des del maig del 2018. Tremosa és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i ha exercit de diputat al Parlament Europeu entre el 2009 i el 2019, on ha estat membre de les Comissions d'Economia i Finances, Comerç Internacional i Transport i Turisme.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Tremosa ha posat en valor precisament els seus coneixements en economia i l'experiència europea per agafar el càrrec que agafa amb la intenció de ''fer-ho tan bé'' com Chacón, de qui ha destacat la feina feta al voltant, per exemple, de la marxa de Nissan després que justament aquest divendres es conegués l'interès d'una marca de fabricants de bateries per invertir a la planta. En aquest sentit, s'ha mostrat optimista per la ''bona notícia'' i convençut que els terrens trobaran sortida en el sector de la mobilitat sostenible.

Per Tremosa, l'objectiu primordial és ''salvar les pimes'' i creu que el Govern ha de posar ''tota la carn a la graella'' per aconseguir salvar, per exemple, el turisme que ha caigut arreu del país. Tremosa també ha situat el coneixement i les universitats com una altra de les prioritats del Departament per poder compensar els centres en la caiguda dels ingressos. Tremosa coincideix amb el ministre Castells que s'haurà de ''sobreviure com es pugui''.

''Fer empresa és fer país''

Tremosa substitueix Chacón, que ha estat destituïda pel president Torra en una remodelació que també ha afectat les carteres d'Interior i de Cultura. A través de Twitter, Àngels Chacón ha reconegut ''l'honor'' d'haver estat la primera dona consellera al capdavant d'Empresa i Coneixement i ha destacat que ''fer empresa és fer país'' alhora que ''apostar pel coneixement és la millor garantia per assegurar un futur de progrés''  per Catalunya. En una carta de comiat, Chacón recorda els projectes que estan ''en marxa'' i demana a tots els treballadors del Departament que continuïn treballant amb ''el mateix talent i compromís'' per culminar-los.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.