Tall en el subministrament elèctric: com es va recuperar el sistema?

La Comissió d’Energia de l’Associació/Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya ha analitzat en un document les diferents etapes del tall en el subministrament elèctric que es va originar a la xarxa elèctrica francesa (RTE) el dia 24 de juliol a les 16.35 h i que va afectar al sistema elèctric internacional, sobretot al sistema elèctric peninsular.

El tall, de poc més d’una hora, ha estat analitzat minut a minut, amb una descripció de la reposició del sistema, examinant què va passar amb la demanda i finalment interpel·la al regulador a plantejar una sèrie de qüestions als diferents agents implicats, de cara a que en un futur una incidència en una línia de 400 kV no generi una altra reacció en cadena amb un afectació tan gran en la xarxa de subministrament elèctric.

Segons l’informe La interrupció del servei elèctric del 24 de juliol. Interrogants que desperta, les conclusions que es poden extreure de l’incident "han de permetre avançar amb pas ferm cap a la transició energètica i cap a un nou model de xarxa". 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.