Una de les dues noies amb la nota més alta a la selectivitat d’enguany estudiarà Enginyeria Industrial

La tarragonina Claudia Valero de la Flor ha cursat el batxillerat científic al centre educatiu Santa Teresa de Jesús i el proper curs estudiarà Enginyeria Industrial. Tot i que tant la seva mare com el seu pare "també són enginyers industrials", la jove assegura que ha pres la decisió d'estudiar enginyeria industrial "per vocació".

De fet, el seu nom ja va aparèixer al Diari de Tarragona perquè el seu treball de recerca de batxillerat va ser un dels cinc finalistes (va obtenir un accèssit) del premi que va convocar la Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. En declaracions a aquest periòdic explicava: “Va ser una gran oportunitat, a la URV em van permetre usar els seus laboratoris, una màquina de 3D... Vaig dissenyar un dispensador de pastilles automàtic per ajudar amb la medicació a les persones grans o amb problemes de discapacitat”. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1912","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Preguntada sobre com va preparar-se els exàmens per haver aconseguit un 9,9 de mitjana, l’estudiant ha admès a l’agència Efe "haver-se preparat específicament per a la selectivitat", sobretot per l'estil d'examen, que "té característiques específiques". 

En el cas de l’altra estudiant amb un 9,9 de mitjana, Rosa Milian Costa, ha explicat: "M'agrada tot, les ciències i les humanitats", encara que potser les humanitats "pel meu caràcter, m'omplen més".

Més del 97% dels estudiants de Catalunya supera la selectivitat

Els 27.803 estudiants que han aprovat la selectivitat o PAU (proves d’accés universitari) han obtingut una nota mitjana de 6,622. La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 7,088. Per altra part, més de 500 estudiants rebran les distincions de les PAU per aconseguir una nota igual o superior a 9. 

 

Fotos: diari “Ara” / diari Diari de Tarragona

 
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.