Una mà de ferro, un projecte de mina intel·ligent i un software per a funcions d'intel·ligència artificial, guanyadors del IOT Solution World Congress 2019

El recinte de la Fira de Barcelona va acollir la setmana passada la cinquena edició del IOT Solution World Congress (IOTSWC) de 2019, així com l’entrega dels premis IOT Solution AwardsEls guanyadors han sigut dues companyies franceses, amb un guant biònic i un software ue integra funcions d’intel·ligència artificial, i un projecte de mina intel·ligent d’una empresa finlandesa per a una productora energètica russa. 

És el cinquè any consecutiu que Barcelona acull el IOT Solution World Congress, un esdeveniment pioner en l’àmbit mundial que té per objectiu transformar la idea de “l’Internet industrial de les coses” en les àrees de producció, salut, energia i utilitats, transport i logística, innovacions i tecnologia. El OTWSC busca connectar les persones proveïdores dIoT amb la indústria, i, per sobre de tot, donar a conèixer i aprendre.  

Un dels punts del IOTSWC és el concurs, els guanyadors del qual es van saber el passat dimecres 30 d’octubre. Els projectes es classifiquen en diferents categories: indústria, tecnologia innovadora, transformació de negocis així com la categoria “testbed” (solucions experimentals). 

Els guanyadors d'aquesta edició

Aquest any, la solució guanyadora de la categoria d’indústria va ser la proposada per la marca francesa Eiffage, juntament amb el grup Bioservo Technologies. Ambdós grups van desenvolupar la “Mà de ferro”, un guant biònic que combina la robòtica amb el IoT per tal de facilitar les activitats del treballador, reduir l'estrès físic associat a la manipulació manual de maquinària i prevenir el dolor de músculs o articulacions.  

Pel que fa a la categoria de la tecnologia més innovadora, els guanyadors han estat les companyies franceses Cartesiam.aiÉolane, amb un software anomenat “NanoEdge AI”. Aquest programa permet que qualsevol desenvolupador de solucions dIoT pugui integrar de manera fàcil i instantània funcions d’intel·ligència artificial en qualsevol dispositiu dIoT.

Finalment, el premi per a la millor solució transformadora de negocis és pel projecte elaborat per la companyia finlandesa Zyfra, i SUEK, la principal productora de carbó i energia de Rússia. El seu projecte, “Mineria intel·ligent”, converteix la mineria en una activitat altament eficient, segura i automatitzada gràcies a la robòtica, les IA i les tecnologies IoT; inclou grans camions autònoms, una infraestructura minera amb portes automàtiques, semàfors i sistema de transmissió de dades i un centre de control remot des de diferents punts de treball, entre d’altres.  

El IOWSC també ha atorgat un premi per a la millor “testbed”. El reconeixement ha estat per a la multinacional alemanya GFT, la qual presentava la demo d’una aplicació que, connectada al cotxe, mesuraria el comportament del conductor al volant a través de la transmissió de dades per tal de calcular amb més exactitud la seva pòlissa asseguradora. 

Un esdeveniment pioner amb èxit mundial

Un any més, el IoT ha acabat amb un èxit rotund pel que fa al nombre de visitants, amb més de 16.000 visitants d’arreu del món, així com per tots els projectes presentats, amb uns 350 expositors i més de 300 ponents reconeguts en la indústria.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.