Xavier Flotats, Premi Trajectòria del Clúster de Bioenergia

El doctor Enginyer Industrial per la UPC, Xavier Flotats, ha estat reconegut per la seva carrera professional, centrada en la investigació, el desenvolupament i la divulgació del biogàs, en I Nit de la Bioenergia a Catalunya, organitzada pel Clúster de Bioenergia de Catalunya. Flotats ha estat guardonat amb el Premi Trajectòria en considerar-se un pioner i un visionari en aquest  àmbit i haver-se convertit en una figura reconeguda en l’àmbit català i internacional. El jurat li ha atorgat el guardó com una “petita mostra d’agraïment del sector” per la seva contribució en aquest terreny.

La I Nit de la Bioenergia: motor de la transformació ecològica ha reunit 300 professionals del sector al Cosmocaixa amb l’objectiu de donar a conèixer les tendències i previsions del sector com a vector cap a l a descarbonització de l’economia, i per reconèixer les millors pràctiques desenvolupades a Catalunya a través dels Premis. A banda de Flotats, el Clúster ha atorgat el Premi Biomassa a Integra Pirineus, una entitat del tercer sector que té per objectiu la inserció social i laboral de persones amb risc o situació d’exclusió social; a traves de l’ocupació en gestió forestal sostenible dels boscos del Pirineu, sent una tasca urgent per la mitigació del canvi climàtic i la generació d’energia renovable.

El Premi Biogàs ha anat a parar ex aequo al projecte de la Granja Torre de Santamaria i al Projecte Biometagas La Galera. El primer destaca per ser un dels pioners a injectar biometà procedent de l’activitat ramadera a xarxa a nivell estatal i per donar una solució sostenible i circular a la problemàtica mediambiental dels purins. El segon, està basat en la producció de biometà gestionant residus orgànics biodegradables. Aquesta planta és capaç de donar solució a una diversitat de residus com llots d’indústria, dejeccions ramaderes o residus orgànics.

Per últim, el Clúster ha reconegut l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i Mafrica amb el Premi Innovació, per la recerca sobre producció de biogàs a partir de residus d’escorxador. L'objectiu d’aquest projecte presentat és definir i dissenyar una estratègia de valorització mitjançant la producció de biogàs a partir de subproductes animals no destinats a consum humà i residus generats en l'escorxador de porcí.

Conduït per la periodista Elisabet Carnicé, l’acte ha comptat amb una conferència de la fundadora de Sustain Thinking, Alba Cabañas ha impartit una ponència on ha posat de relleu la gran vulnerabilitat de l’estructura energètica mundial com a conseqüència de la guerra d’Ucraïna. També amb la intervenció del president de Bioenergy Europe, Christoph Pfemeter, que ha analitzat l’impacte de la bioenergia a Europa, que actualment representa el 57% de l’energia renovable global de la UE, i l’11% del mix energètic i una xerrada del consultor en innovació, Xavier Marcet que ha assegurat que ‘la bioenergia és la gran oportunitat d’Europa, i que no podem fer el ridícul que hem fet amb el món digital’.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.