100 MEUR per afrontar la crisi de subministraments i matèries primeres

Una plataforma impulsada pel Departament d’Empresa i Treball i l’Institut Català de Finances (ICF) destinarà 100 milions d’euros per finançar a les empreses afectades per la crisi de subministraments i matèries primeres. L’entitat pública es proposa cobrir les necessitats de circulant del teixit empresarial català.

Per ajudar a afrontar la crisi de subministraments i matèries primeres, s’ha habilitat una plataforma digital perquè les empreses afectades detallin quines necessitats tenen. Un cop rebuda la petició, des de l’ICF contactaran amb l’empresa per oferir-li la solució de finançament que millor s’adeqüi a les seves necessitats i acompanyar-la en el procés de sol·licitud.  En termes generals, les diferents línies de finançament compten amb un termini de fins a cinc anys, on el primer és de carència, i els quatre anys següents d'amortització. A la vegada, la proposta de finançament podrà comptar, si així es considera, amb un ajut en forma de garantia de fins el 80% per part del Departament d’Empresa i Treball, en el marc de les diferents línies de préstecs que el Departament i ICF comparteixen per afavorir la liquiditat de les empreses industrials.

L’acord s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que té per objectiu definir les actuacions que permetin a la indústria fer un salt endavant significatiu en competitivitat i superar els reptes de la sostenibilitat i la digitalització.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha valorat positivament el nou ajut per a les empreses i ha explicat que és important  “preservar la recuperació” econòmica aconseguida i garantir la solvència dels projectes empresarials afectats. D'altra banda, el conseller delegat de l’ICF, Jordi Òliva Ritort, ha comentat que la plataforma possibilitarà una “millor gestió” de les necessitats de les empreses relacionades amb la crisi de subministraments i matèries primeres. Amb diverses línies de finançament, tant per la indústria com per altres sectors, es podran finançar les “necessitats de circulant” que actualment té el teixit empresarial català, ha remarcat Òliva.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.