27 projectes per optar als fons Next Generation

27 projectes emblemàtics seleccionats per la Comissió per a l'elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (COREC) d'entre les 542 iniciatives presentades per l'administració, empreses privades i entitats del sector formen part del Next Generation Catalonia, el document que ha presentat el Govern per optar als fons Next Generation EU.

Al llarg dels darrers mesos, la CORECO ha estudiat les diferents propostes al costat del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU, el grup d'experts creat expressament per impulsar els projectes amb més potencial. Els projectes s'han compartit també amb actors econòmics i socials del país, i representants dels ens locals. Els criteris que s'han fet servir per la selecció són: la singularitat dels projectes; el seu grau de maduresa; l’import; el potencial de comercialització; la capacitat d’inversió en tendències de futur; el seu lideratge fort; la contribució a la reindustrialització del país; el foment de l’equilibri territorial; la contribució a la lluita contra el canvi climàtic i la capacitat de generar benestar i progrés social. També s'ha tingut en compte la factibilitat dels projectes, és a dir, la capacitat dels seus promotors de portar-los a terme en el calendari establert pels fons Next Generation EU. En aquest sentit, es preveu que tots els projectes emblemàtics que accedeixin als fons podrien començar a executar-se durant aquest any.

Els projectes han de tenir capacitat per augmentar la competitivitat i el potencial de desenvolupament de Catalunya i a la vegada, estimular els canvis profunds que necessita l'economia per tal de transformar l'actual model productiu per fer-lo més pròsper, inclusiu, resilient i sostenible. Els projectes abasten àmbits tan diversos com la salut, l’eficiència energètica, la descarbonització, la mobilitat, la formació, les telecomunicacions o la transformació digital, però tots ells comparteixen una vocació de millora i transformació de l’economia i la societat.

Les propostes presentades avui al Govern s’inscriuen en els objectius del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social de Catalunya elaborat per la CORECO i aprovat per l’Executiu el mes de juliol passat. El Pla fixa cinc eixos estratègics (economia per la vida, transició ecològica, transformació digital, societat del coneixement i vector transversal) que dibuixen el model social, econòmic i institucional cap al que ha d’avançar Catalunya en la propera dècada, i que s’alineen amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd Europeu i l’Estratègia Digital Europea.

El Govern vol que les petites i mitjanes empreses puguin accedir als fons, ja sigui participant als projectes o promovent que s’habilitin convocatòries especifiques a les quals tinguin accés. A Catalunya les pimes representen el 99,8% de les empreses, el 62,4% del VAB i el 69,4% de l’ocupació del país.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.