4º edició BARCELONA SMARTMOTO CHALLENGE

El proper mes de juliol es durà a terme la  cuarta edició de la BARCELONA SMARTMOTO CHALLENGE  amb la presentació dels vehicles al Circuit de Barcelona-Catalunya entre els dies 6 i 10 del mateix mes. 
Es tracta d´una competició de desenvolupament de motos elèctriques on són els estudiants de les universitats participants qui han de fabricar una moto elèctrica segons un reglament determinat que es pot  obtenir a www.smartmotochallenge.org i que cada any està orientat a diferents objectius. Els dos primer anys van ser motos per anar a la universitat i l´any passat motos per repartir pizzes.
Seguint el exemple exitós en el sector de l´automoció amb  la Formula SAE iniciada als USA, i ara  amb completa expansió a Europa amb la Formula Student, s'ha volgut posar en marxa una competició orientada a les motos, un sector històric i de gran èxit esportiu en l'actualitat i industrial a Catalunya en els anys 60-80s. Aprofitant el canvi que suposa la motorització elèctrica prevista a curt i mig termini, s´ha volgut des de la Associació Smart Moto Challenge, promotora de  l'event, oferir al sector un laboratori de proves amb repercussió internacional, i al mateix temps, que serveixi de motivació per incorporar nous enginyers i idees al sector..
Una competició, la BARCELONA SMARTMOTO CHALLENGE, que ja te una rèplica amb la SMARTMOTO CHALLENGE MOSCOW, on aquest any es celebrarà la seva tercera edició, donada la gran acceptació que ha tingut a Rússia per part de les autoritats acadèmiques de les escoles d'enginyeria.  El fet del baix cost que suposa respecte a d'altres competicions universitàries basades també amb el learning by doing, el fet de que el producte final segueixi les reglamentacions dels mercats reals (vehicles homologables) i que també es consideri la connectivitat de les motos, entrant de ple en el concepte Internet de les Coses, (IoT) han fet per moltes universitats un projecte atractiu on mecànica, electrònica i telecomunicacions tenen un punt de trobada.
Aquest any, l´objectiu dels equips es construir i presentar una moto elèctrica lleugera per les policies locals. S´han presentat dotze projecte, sis dels quals vindran de sis universitats de Rússia. 
Cada any mes empreses del sector col·laboren amb l´esdeveniment, des de operadores de telecomunicacions, enginyeries i fabricants, aportant components per tal de reduir els costos dels projectes.  Aquest apropament de la indústria ha fet que ja son molts els estudiants que s´han incorporat al mon laboral aprofitant la experiència obtinguda.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"636","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]
Emilio Hernández entregant els premis de la Moscow Smartmoto Challenge 2015 a Moscow
 
Per mes informació:  Emilio Hernández, manager@smartmotochallenge.org 
Creador de la Barcelona SmartMoto Challenge
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.