5 regals per a una enginyeria amb futur

Queden pocs dies per Nadal i els carrers il·luminats amb LED cada vegada més brillants ens conviden a anar de compres. L'època de les reunions i trobades familiars per excel·lència també és, desenganyem-nos, un dels moments de l'any que més gastem, moltes vegades, per a fer complaure nens i nenes.

Més enllà dels jocs més tradicionals, el mercat està ple de propostes que volen incentivar el coneixement dels més petits cap a ciències i l'experimentació. Tot i que les criatures ja són expertes en tecnologia i utilitzen mòbils i tauletes com si res, no sobren tampoc les joguines per celebrar el Tió o els Reis.

Des de Fulls d’Enginyeria us proposem cinc idees perquè la mainada del vostre entorn comencin a conèixer el món de l’enginyeria i la màgia de la ciència a través de jocs interessants i educatius.

1. Generador eòlic Green Science

generador eòlicEls infants podran construir un petit generador eòlic i aprendre com funcionen les energies renovables. En aquest cas, podran observar com en girar les anses del molí, les seves llums LED s'il·luminen gràcies a l'energia del vent.

 

2. Science in action: Coet d’aigua

Coet d'aiguaPer nens i nenes de dotze anys o més, l’experiment permet crear un coet amb una ampolla i una bomba que es pot alçar fins als 30 metres. Tanmateix, és necessari un inflador per a bicicleta amb segur manual que s'ajusti a les vàlvules.

3. Fer una maquineta

MaquinetaAmb aquest kit elaboraran una maquineta per descobrir els engranatges de pinyó i com muntar l’afilador amb espaiadors, caragols, manovella ... i, per descomptat, pinyons. Per acabar la maquineta, hauran de reciclar un pot per fer el dipòsit.

 

4. Magnetics

Peces magnètiquesPer als més petits de casa, el joc de 36 peces magnètiques permet iniciar-se a la construcció i contribueix a consolidar el desenvolupament de les nocions espacials i la diferenciació de formes i colors. Amb moltes opcions diferents, podran dissenyar tot allò que imaginin.

5. Científicas: Astrónomas, biólogas, ingenieras y muchas más que han hecho historia

Llibre científiquesUn llibre no només per impulsar les carreres STEM, així com inspirar i motivar a les nenes, sinó que també per donar a conèixer el treball que han fet les científiques al llarg de la història a tots els nens.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.