55 anys de banca cooperativa, Caixa d’Enginyers, una història de futur

La història econòmica i social del país i el model de banca cooperativa i la seva contribució a la societat. Això és ’55 anys de banca cooperativa, Caixa d’Enginyers, una història de futur’, un llibre que ha editat Caixa d’Enginyers en motiu dels seu 55è aniversari. La publicació té com a objectiu posar en valor el model de banca cooperativa a l’economia social, a través d’un viatge per les més de cinc dècades d’història del grup.

El llibre s’ha presentat en un acte al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Per Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d'Enginyers, el llibre és “un testimoni de la importància del model de banca cooperativa que ha estat capaç de convertir-se en un actor rellevant al sector financer i a la societat.” Per la seva banda, el president de Caixa d’Enginyers, Félix Masjuan, ha destacat que Caixa d’Enginyers “la història econòmica del nostre país s’ha transformat en els darrers 55 anys i Caixa d’Enginyers ha estat actor i testimoni del canvi”. Per Masjuan, el model cooperatiu els ha permès mantenir-se però sobretot créixer “malgrat les diferents crisis econòmiques que ha patit el país”. “Ens hem adaptat als canvis tecnològics i hem apostat per la innovació, mantenint sempre l'equilibri entre allò digital i allò humà, per oferir un servei de qualitat als nostres socis i sòcies. I tot això sense perdre la nostra essència i els nostres valors, que ens fan únics i diferents”, ha conclòs el president.

La banca cooperativa a Europa

L’acte de presentació del llibre ha comptat amb una taula rodona per parlar de la situació i la importància del model de banca cooperativa a Espanya, on només representa un 9% del sector financer. En altres països, com França, el model representa un 60% del sector. A Àustria representa un 30%. Els diferents experts han assenyalat la necessitat d’impulsar el model cooperatiu per demostrar les aportacions que aquest model té per a l’economia, la societat i l’estabilitat financera. Nina Schindler, Chief Executive Officer de l'Associació Europea de Bancs Cooperatius (EACB), ha destacat que per als bancs cooperatius “mantenir la seva essència serà fonamental per afrontar els reptes que encara han d’arribar”. A més, ha afegit Schindler, en l’era de la digitalització s’ha de fer front a l’alta competitivitat i per tant cal buscar un balanç “entre ser competitiu i ampliar la cartera de serveis digitals i generals”. Per la CEO de l’EACB “Caixa d’Enginyers ha realitzat un treball excel·lent a nivell digital i de diversificació de serveis i negocis; i la seva sòlida trajectòria de 55 anys demostra que està llest per afrontar el futur.”

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.