90 m2 construïts en 10 dies, les fites del primer edifici creat amb impressora 3D d’Europa

Holanda acollirà el primer edifici imprès íntegrament amb la tecnologia de fabricació additiva. Serà un sala de reunions de 90 m2 de superfície d’un petit hotel de luxe anomenat De Slaapfabriek que està situat a la ciutat de Teuge, a la província de Gelderland. La construcció s’iniciarà el juliol de 2017 i està previst que es completi en només deu dies. El cost total del projecte serà de 375.000 euros.

Un edifici d’energia quasi nul·la
Arvid Prigge, un dels propietaris del De Slaapfabriek, ha explicat a l’agència EFE que un dels objectius és fer un edifici tan sostenible com sigui possible. Per aquest motiu, i, alhora, per raons econòmiques, van triar la fabricació additiva. “La impressió en 3D de materials com el formigó produeix menys emissions de carboni que qualsevol altra modalitat tradicional, i, si ens surt bé, prepararà el camí cap a un nou paradigma respectuós amb el medi ambient", conclou Prigge.

L’aposta per la reducció de l’impacte sobre el medi ambient no s’acaba aquí. El procés constructiu reduirà un 40% les emissions de CO2 ja que l’edifici s’aixecarà en el mateix emplaçament. A més, es reduiran un 75% els residus de construcció. A tot plegat, cal afegir que el De Vergaderfabriek serà la primera construcció del món amb repercussions mediambientals pràcticament nul·les perquè el material que es farà servir per a la impressió de l’estructura i els interiors és d'origen reciclat.

Els estàndards de qualitat de l’edifici seran supervisats per l'Ajuntament de la municipalitat de Voorst conjuntament amb científics de la Universitat d'Eindhoven. Els impulsors del projecte creuen que som davant d’una “revolució” constructiva i que poden posar sobre la taula un nou rumb capaç de "reinventar la manera en què construïm".

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.