Acord entre Alstom i el Departament d'Empresa per millorar l’ocupabilitat

El Departament d’Empresa i Treball i la companyia Alstom han signat un conveni per promoure accions d’industrialització i de millora de l’ocupabilitat a Catalunya. El conseller Roger Torrent i la directora general del centre industrial d’Alstom a Santa Perpètua, Cristina Andériz, van signar l’acord dimecres a les instal·lacions que l’empresa té al Vallés Occidental.

El conveni enforteix el pes de la indústria en el sistema productiu català i reforça la qualificació professional de les persones treballadores. L’acord compromet a l’empresa a informar dels projectes industrials previstos a Catalunya. També té en compte la col·laboració entre el Departament i Alstom en la definició dels perfils professionals dels llocs de treball a cobrir, així com de les necessitats formatives de l’empresa. En aquest sentit, Torrent ha destacat la importància de l’acord, que cerca “adequar la formació als perfils laborals” requerits per Alstom i pretén “facilitar la recol·locació” de les persones afectades per tancaments d’empreses al territori.

Torrent ha remarcat que la indústria del ferrocarril, i en particular l’empresa Alstom, està destinada a tenir un major protagonisme en “la mobilitat del país”, fet que volen aprofitar per crear “noves oportunitats laborals de qualitat pels treballadors i treballadores de Catalunya”.

Cristina Andériz ha destacat, per la seva banda, el compromís industrial i tecnològic d’Alstom a Catalunya, amb una estratègia de creixement i inversions sostenibles a llarg termini, que inclouen un important pla de creació d’ocupació. La directora general del centre a Santa Perpètua ha afegit que les instal·lacions a Catalunya seguiran sent un referent industrial i innovador “des d’on continuarem fabricant trens per a tot el món”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.