Airbus i Dassault Systèmes enforteixen el seu acord per impulsar l’aplicació de la impressió 3D en l’aviació

Airbus ha anunciat que ha arribat a un acord amb l'empresa francesa Dassault Systèmes per usar intensament la plataforma Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE, on s'integren programaris destinats al disseny, simulació i producció de tot tipus de peces fabricades mitjançant tècniques d'impressió 3D. 
 
Aquesta plataforma serà utilitzada per Airbus per a fabricació d'eines, prototips i peces per a vols de prova i ús en avions comercials gràcies a que l’eina digital permet d'una forma molt més senzilla donar continuïtat a seus dissenys, a més de validar virtualment cada fase del procés de fabricació additiva.
Això vol dir que després de dos anys de prova, finalment Airbus aposta significativament per la impressió 3D.
Robert Nardini, vicepresident sènior d'Enginyeria de Cèl·lules d'Airbus, ha declarat: «Airbus porta molt de temps fent servir els programes de simulació de Dassault Systèmes per accelerar l'anàlisi estructural i les proves virtuals de les aeronaus; ara podem definir una nova forma de dissenyar peces mitjançant l'aprofitament del disseny basat en simulació per respondre millor davant les necessitats del mercat de l'aviació. Nombrosos projectes al llarg d'Airbus estan accelerant l'ús de la fabricació additiva per produir prototips, així com components de producció que potencialment lliuraran peces més lleugeres i menys costoses que compleixin els estàndards tecnològics, de rendiment, de seguretat i de costos».
Per la seva banda, Dominique Florack, vicepresident executiu sènior de Recerca i Desenvolupament en Dassault Systèmes, ha afirmat que "la fabricació additiva genera noves oportunitats en diferents àrees, com la fabricació remota per a suport i manteniment, la fabricació ràpida de prototips per a la realització de nous conceptes i experiències, i, potser el més important, el desenvolupament de dissenys que eren, fins ara, impossibles de fabricar. Amb aquest enfocament, el Grup Airbus podrà aprofitar la següent generació de disseny automatitzat per a peces de la plataforma 3DEXPERIENCE, ja siguin impreses en 3D o no, accelerant així una nova onada de transformació en la indústria aeroespacial. Amb la plataforma 3DEXPERIENCE, vam lliurar una solució de principi a fi que inclou tots els paràmetres d'enginyeria per a la fabricació additiva de peces, inclusivament de la ciència dels materials, especificacions funcionals, disseny generatiu, optimització d'impressió 3D, producció i certificació».
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.