Almirall construeix la planta fotovoltaica d’autoconsum més gran de Catalunya

La instal·lació d’aquesta planta solar, fruit dels esforços d’Almirall per crear un model d’eficiència energètica mitjançant projectes innovadors, constitueix un important precedent en la lluita contra el canvi climàtic. L’any 2017, Almirall ja va posar en marxa, a la planta química de Sant Celoni, el primer camp solar de l’Estat espanyol connectat directament a una planta de producció.

Amb la construcció d’aquesta planta fotovoltaica a Sant Andreu de la Barca, Almirall espera poder reduir la dependència del consum d’energia de la xarxa en més de 1.200 MWh a l’any. Generarà, amb energia 100% renovable i local, l’equivalent al consum anual mitjà d’aproximadament 350 habitatges. Addicionalment, Almirall evitarà l’emissió a l’atmosfera de 479 tones de CO2 .

Tota l’energia produïda per aquesta instal·lació fotovoltaica la consumirà, de manera instantània, la instal·lació de Sant Andreu. Això suposarà un proveïment d’un 12% de les necessitats elèctriques de la planta. Els panells solars estaran instal·lats a la coberta de l’edifici, a les marquesines de l’aparcament i sobre el terreny. La fotovoltaica transformarà la radiació solar en energia elèctrica. La tecnologia que s’hi implementarà és capaç de captar la màxima energia durant totes les hores del dia i tots els mesos de l’any. Amb una potència de 800 kWp, permet generar prop de 1.200 MWh anuals d’energia neta per a l’autoconsum.

Víctor Molina, director Facility Management d’Almirall, ha destacat que l’assoliment dels objectius “és tan important per a Almirall com la manera en què s’assoleixen. Per això, el nostre compromís amb la societat va més enllà d’oferir solucions científiques als nostres pacients. Es basa, també, en desenvolupar un model d’eficiència energètica mitjançant una política mediambiental pròpia que garanteixi l’ús responsable dels recursos.”

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’Estratègia de Lluita Contra el Canvi Climàtic d’Almirall que cerca, entre altres aspectes, impulsar la generació d’energies sostenibles. Amb aquesta nova fi ta, la companyia també compleix l’objectiu de millorar l’acompliment energètic associat amb la norma ISO 50001: 2011, implantada a partir de 2013 en tots els seus centres espanyols. Posteriorment, es va implementar a Alemanya, on Almirall té contractats els subministraments energètics sota la modalitat d’energia verda.

A banda dels beneficis ambientals, gràcies a les dues plantes fotovoltaiques, Almirall podrà fixar una part important del cost energètic i evitar pujades del cost de l’electricitat.

TREBALLANT PER UN PLANETA MÉS SOSTENIBLE
Amb l’obertura de la planta solar de Sant Andreu de la Barca, Almirall reforça l’estratègia de posar en marxa mesures continuades per fer més sostenibles els processos de producció i reduir l’impacte ambiental en totes les àrees operacionals. Els esforços en aquesta matèria s’estenen al llarg de tot el cicle de vida del producte: des del disseny en R+D i la fabricació, fins a l’adquisició de les matèries primeres i el procés de rebuig de residus.

Des de l’any 2012, Almirall ha aconseguit millorar en un 18% el consum total d’electricitat i gas, gràcies a les accions dutes a terme en el marc del desenvolupament de 149 projectes de millora energètica, que tenen com a objectiu comú minimitzar els efectes del canvi climàtic. “El nostre principal propòsit en tots els centres és impulsar les energies renovables. Tenim cura de les persones, per això estem compromesos a buscar solucions d’eficiència energètica, per contribuir a la construcció d’un entorn més sostenible”, ha explicat Víctor Molina.

El model d’eficiència energètica d’Almirall es basa en la recerca iterativa de projectes i de noves tecnologies que han estat aplicades, progressivament, d’acord amb les necessitats de cadascun dels centres. D’aquesta manera, la companyia ha aconseguit implementar tecnologies innovadores com la levitació magnètica i la humectació per nebulització d’aigua per alta compressió, que permeten reduir el consum energètic en compressors d’equips de fred i en els sistemes d’evaporació per resistències i/o electròlisi tradicionals.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.